Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

3 dôvody, prečo v súčasnosti investovať do Bitcoinu

Bitcoin momentálne opäť siaha k zaujímavým úrovniam. Jeho cena dosahuje približne 71 000 dolárov a trhová kapitalizácia je takmer na úrovni 1,4 trilióny dolárov. Na dynamiku kryptomeny postupne dolieha nedávny halving, ktorý sa uskutočnil v apríli 2024 a znížil odmeny pre ťažiarov o polovicu. Historické dáta ukazujú, že v nasledujúcich mesiacoch by efekt halvingu mal […]
Menej ako 1 min. min.

Bitcoin momentálne opäť siaha k zaujímavým úrovniam. Jeho cena dosahuje približne 71 000 dolárov a trhová kapitalizácia je takmer na úrovni 1,4 trilióny dolárov. Na dynamiku kryptomeny postupne dolieha nedávny halving, ktorý sa uskutočnil v apríli 2024 a znížil odmeny pre ťažiarov o polovicu. Historické dáta ukazujú, že v nasledujúcich mesiacoch by efekt halvingu mal prispieť k ďalšiemu nárastu ceny Bitcoinu. Proces znižovania odmien totiž zabezpečuje, že Bitcoin je hodnotnejší a odolnejší voči inflácii. Navyše s rastúcim záujmom inštitucionálnych investorov a schválením bitcoinových, a aktuálne aj ethereových ETF, sa očakáva ďalší nárast hodnoty.

V tomto článku si povieme o troch hlavných dôvodoch, prečo by ste mali zvážiť investíciu do Bitcoinu práve teraz. Pozrieme sa aj na fenomén halvingu, jeho vplyv na cenu Bitcoinu a nakoniec vám predstavíme alternatívnu investičnú príležitosť v podobe projektu 99Bitcoins.

Web 99Bitcoins

Halving Bitcoinu a vplyv na jeho cenu

Halving Bitcoinu je udalosť, ktorá sa opakuje približne každé štyri roky. Posledný halving sa uskutočnil 19. apríla 2024 a znížil počet nových Bitcoinov, ktoré vstupujú na trh, o polovicu. To znamená, že odmena za vyťažený blok klesla z 6,25 na 3,125 BTC.

Počas minulých halvingov sme videli, že cena Bitcoinu tvorí parabolickú krivku ešte niekoľko mesiacov po halvingu. To je spôsobené obmedzením množstva novovyťažených coinov a čiastočne aj kvôli zvýšenej pozornosti a záujmu retailových investorov. Halving je navrhnutý tak, aby zabezpečoval deflačnú povahu Bitcoinu, teda akúsi ochranu voči inflácii.

Tu sa vraciame k základným princípom teórie ponuky a dopytu. Keď dopyt presahuje ponuku, cena stúpa. Halving slúži presne na tento efekt a tiež zaručuje, že konečné množstvo Bitcoinov nikdy nepresiahne počet 21 miliónov. Obmedzená dostupnosť kryptomeny jeden z dôvodov, prečo je Bitcoin považovaný za digitálne zlato.

Halving Bitcoinu je špecifický. Zdroj: shutterstock.com/24K-Production

Predošlé dáta ukazujú, že po každom halvingu nasledoval prudký nárast ceny. Po prvom halvingu v roku 2012 vzrástla cena kryptomeny Bitcoin z približne 12 dolárov na takmer 1 000 dolárov. Po druhom halvingu v roku 2016 vzrástla cena z približne 650 dolárov na takmer 20 000 dolárov koncom roka 2017.

Bitcoin ako ochrana pred infláciou

Globálna ekonomika sa prudko mení. Tradičné meny postupne strácajú svoju hodnotu a ľudia hľadajú bezpečný spôsob, ako chrániť svoj majetok. Bitcoin so svojou decentralizovanou povahou a obmedzeným množstvom predkladá proti tejto neistote riešenie. Na rozdiel od fiat mien, Bitcoin nie je vystavený takým inflačným tlakom.

Tento prínos ocenili napríklad tí obyvatelia Venezuely alebo Zimbabwe, ktorí svoje úspory vložili práve do Bitcoinu. V týchto krajinách totiž hyperinflácia znehodnotila miestne meny, preto tam pojem milionár nič neznamená.

Zvýšená dôveryhodnosť vďaka inštitúciám a bitcoinovým ETF

Legitimitu a akceptovanie Bitcoinu ako platidla a investičného nástroja zvyšuje zapojenie významných globálnych inštitúcií. Spoločnosti ako Tesla, MicroStrategy a Square pridali Bitcoin do svojich účtovných závierok, zatiaľ čo platobné giganty ako PayPal a Visa ho integrujú do svojich služieb. K dnešnému dňu tak len spoločnosť MicroStrategy vlastní až 214 400 BTC.

Prijatie je indikátorom rastúceho záujmu Bitcoinu ako významného obchodného aktíva. No tie najväčšie objemy investícií od veľkých korporátov prišli po spustení bitcoinových ETF. Fondy obchodovateľné na burze so sebou priniesli aj lepšie regulačné prostredie, čo uľahčuje inštitúciám vstup na trh. Čím dôveryhodnejší ekosystém a lepšia ochrana, tým väčší je priestor pre pokrok. Ten môžeme pozorovať už teraz, keď sa čoraz viac projektov zameriava na rozvoj druhej vrstvy bitcoinovej siete a tokenového štandardu BRC-20.

Pre konzervatívnych investorov alebo začiatočníkov je dôležité uviesť, že aj keď Bitcoin predstavuje lákavú investičnú príležitosť, je spojený s vysokou volatilitou. Preto je rozumné investovať len toľko prostriedkov, koľko si môžete dovoliť stratiť. No môžete zvážiť aj alternatívne riešenia, ako je napríklad projekt 99Bitcoins.

Alternatívna príležitosť pre investorov v podobe learn-to-earn od 99Bitcoins

Projekt 99Bitcoins ponúka mechanizmus learn-to-earn, ktorý umožňuje investorom zarábať natívne tokeny projektu 99BTC, a to učením sa o kryptomenách. Tento inovatívny prístup umožňuje investorom nielen získať nové vedomosti o kryptosvete, ale zároveň si zaistiť pasívny príjem v podobe odmeny za svoje úsilie.

Projekt 99Bitcoins láka investorov. Zdroj: 99Bitcoins

Projekt 99Bitcoins taktiež ponúka možnosť stakovať zakúpené tokeny s aktuálnym ročným výnosom 860 % APY. Staking je proces, pri ktorom držitelia kryptomeny zamknú svoje mince do blockchainu a na oplátku získavajú spomínané odmeny. Stakingom zároveň pomôžete zabezpečiť stabilitu celej siete.

Okrem stakingu projekt 99Bitcoins umožňuje účasť na airdrope, kde môžu skorí investori získať Bitcoiny v hodnote až 99 000 dolárov. Airdrop je spôsob distribúcie kryptomien priamo do peňaženiek používateľov, využívaný často ako forma odmeny za vernosť. Tento mechanizmus je navrhnutý tak, aby prilákal nových investorov a odmenil tých, ktorí sú presvedčení o dlhodobom potenciáli kryptomien.

Ďalšou výhodou 99Bitcoins je samotný súbor 79 hodín vzdelávacích materiálov. S tokenom 99BTC získate prístup napríklad k odborným signálom obchodovania s kryptomenami, ktoré vám pomôžu získať výhodu v dynamickom svete kryptomien.


Je dôležité poznamenať, že kryptomeny patria medzi rizikové investície a každý záujemca o nákup by si mal urobiť vlastný prieskum. Trhy s kryptomenami sú volatilné a ceny môžu výrazne kolísať. Pred investovaním je dôležité porozumieť všetkým rizikám a mať jasnú investičnú stratégiu.

Web 99Bitcoins

Záver

Bitcoin ponúka jedinečnú investičnú príležitosť, ktorá sa neopakuje často. S uplynulým halvingom, predpokladaným rastom ceny a zvyšujúcou sa kredibilitou je práve teraz ideálny čas zvážiť investíciu do tejto kryptomeny. So súčasnou ekonomickou neistotou a rastúcou adopciou inštitucionálnymi investormi, Bitcoin je lákavou alternatívou k tradičným finančným aktívam.

Ak však hľadáte úplne nové investičné príležitosti s potenciálom zhodnotenia v desaťnásobkoch vkladov, je tu pre vás projekt 99Bitcoins. Ten prichádza so zaujímavým modelom learn-to-earn, bohatými odmenami za staking a prístup k airdropu Bitcoinu. Platforma 99Bitcoins preto poskytuje vzdelanie aj potenciál vysokých výnosov. Navštívte predpredaj natívneho tokenu 99BTC hneď teraz, keď jeden token kúpite len za 0,00108 dolárov.

Web 99Bitcoins

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o či si môžete dovoliť prísť!

The post 3 dôvody, prečo v súčasnosti investovať do Bitcoinu appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie