Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

3 stratégie pre úspešné dlhodobé investovanie do kryptomien

Kryptomeny postupom času strácajú povesť investičných aktív, ktoré dokážu zabezpečiť len krátkodobé zisky. Rovnako klesajú aj ich cenové výkyvy. Bitcoin v roku 2023 dokonca zaznamenal nižšiu volatilitu než akcie spoločností Meta, Nvidia či Tesla, ktoré patria do skupiny takzvaných Magnificent 7. Atraktivitu dlhodobých investícií do kryptomien zvyšujú rôzne regulácie, veľké objemy vkladov od finančných inštitúcií, […]
Menej ako 1 min. min.

Kryptomeny postupom času strácajú povesť investičných aktív, ktoré dokážu zabezpečiť len krátkodobé zisky. Rovnako klesajú aj ich cenové výkyvy. Bitcoin v roku 2023 dokonca zaznamenal nižšiu volatilitu než akcie spoločností Meta, Nvidia či Tesla, ktoré patria do skupiny takzvaných Magnificent 7.

Atraktivitu dlhodobých investícií do kryptomien zvyšujú rôzne regulácie, veľké objemy vkladov od finančných inštitúcií, ale aj prienik decentralizovaných mien medzi tradičné nástroje investorov. Preto si dnes predstavíme tri základné stratégie pre úspešné investovanie do kryptomien, ktoré vám môžu z dlhodobého hľadiska zatraktívniť investičné portfólio.

Navštíviť Dogeverse

Využite taktiku HODL – hold on for dear life

Jeden zo základných princípov dlhodobého investovania do kryptomien je HODL. Mnohým sa táto skratka môže zdať ako skomolenina logickejšieho názvu „hold”, teda držať. Názov HODL skutočne vznikol preklepom v diskusnom fóre, no postupom času výraz medzi kryptonadšencami zľudovel. Dnes „hodlovanie” patrí k obľúbeným a výnosným stratégiám, keď si zvolíte niektorú z kryptomien, naraz kúpite jej požadovaný objem a držíte ju na svojej kryptopeňaženke.

Dlhšia verzia skratky HODL totiž znamená „hold on for dear life”, teda „držať za každú cenu”. Predpokladom stratégie je fakt, že sa kryptomeny v období rokov či desaťročí dokážu zhodnotiť v stovkách až tisíckach percent. Vhodným príkladom úspešnosti HODLovania je najhodnotnejšia kryptomena – Bitcoin. Kto si kúpil BTC na začiatku roka 2019, dnes má zisk 1 700 %. Podľa CEO spoločnosti ARK Invest je práve päťročné obdobie minimom pre zabezpečenie si vysokých ziskov z držania kryptomien. Vtedy vás nemusia trápiť ani výkyvy hodnoty aktív. No čím skôr si vybraný token kúpite, tým máte vyššiu šancu znásobiť svoje vklady.

Investujte pravidelne každý mesiac

Tento typ nákupu kryptomien môžete poznať aj pod anglickým výrazom dollar-cost averaging (DCA). Z hľadiska metodiky investovania ide o presný opak oproti HODLovaniu. Namiesto jednorazového nákupu totiž investujete do vybraných kryptomien pravidelne, ideálne každý mesiac a vždy rovnakú čiastku.

Výhodou je zbavenie sa stresu s neustálych cenových výkyvov a pocitu premeškaných príležitostí. Počas DCA sa určite stane, že raz nakúpite coiny v období ich poklesu, inokedy keď sú na vrchole. Vo výsledku však stále platí, že by ste sa po niekoľkých rokoch mali dostať do plusu. Pri stratégii pravidelného mesačného investovania sa môžete dostať do situácie, keď postupom času budete môcť znížiť objem vkladov, keďže aktíva už budú pracovať samé. Dovtedy si stačí zvoliť pevný rozvrh vkladov, ich výšku a typ kryptoaktíva, ktoré budete počas nasledujúcich rokov postupne nakupovať.

Diverzifikujte portfólio viacerými tokenmi či kryptomenovými ETF

Tretí predpoklad úspešného dlhodobého investovania do kryptomien je rozdelenie vkladov medzi viaceré kryptoaktíva. Aj v svete tradičných financií niektoré akcie, indexy či fondy rastú v porovnaní s inými aktívami oveľa viac. Rovnaká dynamika platí aj pri kryptomenách, pričom rozdiely medzi ich rastom sa môžu líšiť v stovkách aj tisíckach percent. Z tohto dôvodu je vhodné alokovať istú časť vkladov do stabilnejších tokenov a ďalšiu zase vložiť do nových a investične atraktívnych projektov.

Relatívne novou možnosťou, ako investovať do oblasti kryptomien bez ich priameho nákupu, sú spotové kryptomenové ETF. V januári tohto roka prišlo k schváleniu bitcoinových fondov obchodovateľných na burze, ktoré trhu dodali potrebnú dávku stability a prílev miliárd dolárov od veľkých finančných inštitúcií. Medzi najlákavejšie bitcoinové ETF patria iShares spoločnosti BlackRock a Fidelity Wise Origin správcovskej spoločnosti Fidelity.

Okrem bitcoinových fondov môžete tiež kúpiť ETF viacerých ťažiarskych skupín či technologických firiem so zameraním na blockchain. Pred pár dňami navyše prišlo k schváleniu ethereových ETF, čo celú kryptosféru ďalej investične zatraktívni. Vtedy je vhodný čas diverzifikovať svoje portfólio aj o začínajúce tokeny vo fáze predpredaja, ktoré disponujú prepracovanou roadmapou. Takým tokenom je viacreťazcový Dogeverse.

Dogeverse v predpredaji vyzbieral vyše 15 miliónov. Kam až môže vyrásť jeho hodnota?

Meme token Dogeverse so svojou tematikou síce patrí do populárnej rodiny Doge, no vďaka svojej funkcionalite nemá konkurenciu. Token DOGEVERSE je totiž kompatibilný až so šiestimi hlavnými blockchainmi. Okrem siete Ethereum, ktorú využíva ako svoj pôvodný blockchain, dokáže fungovať aj na sieťach BNB Smart Chain, Solana, Polygon, Avalanche a Base. Majitelia Dogeverse tak majú skvelú východiskovú pozíciu pre ďalšie obchodovanie prostredníctvom tohto tokenu.

Tokenomika Dogeverse. Zdroj: thedogeverse.com

Prechod medzi jednotlivými blockchainmi si Dogeverse zabezpečuje sám, a to pomocou vlastného mostu. Výhodou prevodov je, že vám za ne platforma neúčtuje žiadne transakčné poplatky. Viacreťazcovosť a jednoduché prechody medzi blockchainmi môžete využiť na najvýhodnejšie možné obchodovanie. Každý blockchain má rôznu výšku poplatkov v závislosti od ich aktuálnej vyťaženosti. Keďže máte na výber viacero sietí, môžete si zvoliť tú, ktorá v daný moment ponúka najnižšie sadzby.

Utilita a flexibilita tokenu Dogeverse v kombinácii s obľúbenou psou tematikou dokázala osloviť celý rad investorov. Záujem z ich strany sa prejavil na tempe predpredaja, keď za necelý mesiac dokázal vyzbierať viac ako 15 miliónov dolárov. Naplnil tým pevný strop predpredaja a je pripravený na vstup na prvé decentralizované burzy. Využiť príležitosť nákupu tokenu za zníženú cenu môžete už len pár dní, keďže už 9. júna si skorí investori začnú nárokovať svoje zakúpené coiny.

Navštíviť Dogeverse

Kým sa tak stane, máte tiež možnosť zapojiť sa do stakingu tokenu s ročným percentuálnym zhodnotením. Jeho výška aktuálne predstavuje 47 %. Aby mohli tvorcovia projektu tieto odmeny vyplácať, vyčlenili na staking 10 % z celkového objemu 200 miliárd tokenov. Najväčšiu porciu alokovali na marketingové aktivity a na finančnú rezervu.

Dostupnosť, flexibilita, trendy a interoperabilita. To sú základné piliere projektu Dogeverse, s ktorými môže pomýšľať na úspech. Predpoklady na cenovú explóziu a útok na popredné pozície všetkých meme tokenov rozhodne má. Či sa tak stane, ukážu najbližšie týždne. Keď chcete byť súčasťou ďalšieho vývoja Dogeverse, máte na to ideálnu príležitosť, keď za jeden token zaplatíte 0,00031 dolára.

Pre nákup zamierte na webstránku Dogeverse, pripojte k predpredaju svoju kryptopeňaženku a zaistite si želaný počet tokenov výmenou za kryptomeny ETH, BNB, USDT, MATIC, AVAX, BASE alebo SOL. Všetky aktuality o vývoji projektu zase nájdete na sociálnych sieťach Twitter a Telegram.

Token Dogeverse

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o či si môžete dovoliť prísť!

The post 3 stratégie pre úspešné dlhodobé investovanie do kryptomien appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie