Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

6 000 hlasovacích automatů Dominion provedlo „špatný výpočet“ hlasů ve volbách v Portoriku

Dominion je nejen stejný stroj, který počítal hlasy u voleb v USA v roce 2020, ale používá se také u voleb v mnoha dalších zemích, včetně Evropy. Nyní se lze ptát, kolik voleb se s jeho pomocí podařilo ovlivnit tím „správným“ směrem. Volební komise v Portoriku v úterý oznámila, že přezkoumává svou smlouvu s Dominion […]
Menej ako 1 min. min.

Dominion je nejen stejný stroj, který počítal hlasy u voleb v USA v roce 2020, ale používá se také u voleb v mnoha dalších zemích, včetně Evropy. Nyní se lze ptát, kolik voleb se s jeho pomocí podařilo ovlivnit tím „správným“ směrem.

Volební komise v Portoriku v úterý oznámila, že přezkoumává svou smlouvu s Dominion Voting Systems poté, co byly po primárních volbách na ostrově objeveny stovky nesrovnalostí v celkovém počtu hlasů.

Jessika Padilla Rivera, prozatímní předsedkyně komise, uvedla, že se jedná o problém se softwarem, který způsobil, že hlasovací přístroje Dominionu nesprávně seřadily součty hlasů.

„Už v listopadu máme samozřejmě volby a musíme poskytnout ostrovu nejen ujištění, že stroj produkuje správný výsledek, ale také že výsledek, který produkuje, je stejný, jaký je hlášen,“ řekla Padilla.

V primárních volbách v Portoriku bylo použito více než 6 000 hlasovacích zařízení Dominion, přičemž společnost ze špatného počítání hlasů obvinila softwarové problémy způsobené digitálními soubory používanými k exportu výsledků z těchto strojů.

José Varela, viceprezident portorické Sněmovny reprezentantů, nicméně vyzval, aby Padilla vystoupila na čtvrtečním veřejném slyšení, kde by se problémy zabývala.

„Nemůžeme dovolit, aby byla důvěra veřejnosti v proces hlasování nadále podkopávána, když se blížíme ke všeobecným volbám,“ řekl.

Problémy připomněly dobře propagovaný incident v Antrim County, kdy hlasovací stroj Dominionu „omylem“ počítal tisíce dalších hlasů pro Bidena místo Trumpa.

V dubnu loňského roku Fox News souhlasila, že zaplatí Dominion Voting Systems téměř 800 milionů dolarů, aby odvrátila soudní proces v žalobě společnosti, která tvrdila, že Fox propagoval lži o roli Dominionu při  zmanipulování prezidentských voleb v roce 2020 ve prospěch  Bidena.

Dominion zažaloval Fox o 1,6 miliardy dolarů s argumentem, že nejlépe hodnocené zpravodajské médium poškodilo pověst společnosti šířením konspiračních teorií , které tvrdily, že její zařízení změnilo hlasy z Trumpa na Bidena.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie