Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

A zase Boeing: Tentokrát za letu prasklo čelní sklo

V době dovolených je dobré připomenout problémy, se kterými se potýkají zejména letadla Boeing vyrobená v posledních asi 10 letech. Výrobní vady se dnes a denně projevují za letu a je skutečně obrovské štěstí, že v záplavě letošních nehod zatím došlo přinejhorším ke zranění, ale (zatím) nikdo nepřišel o život. Tentokrát není známo, jaký byl […]
Menej ako 1 min. min.

V době dovolených je dobré připomenout problémy, se kterými se potýkají zejména letadla Boeing vyrobená v posledních asi 10 letech. Výrobní vady se dnes a denně projevují za letu a je skutečně obrovské štěstí, že v záplavě letošních nehod zatím došlo přinejhorším ke zranění, ale (zatím) nikdo nepřišel o život.

Tentokrát není známo, jaký byl důvod náhlého prasknutí skla letadla, které mířilo z Velké Británie do USA. Jisté je, že sklo prasklo náhle, pravděpodobně vlivem nízkých teplot, což je ovšem faktor, který by moderním letadlům neměl vadit.

Při letu z londýnského Heathrow do San Francisca prasklo ve výšce 40 000 stop (12 km) čelní sklo letadla Boeing společnosti Virgin Atlantic.

Fotografie ukazují, že centrální okenní tabule je rozbitá s prasklinami na několika místech, ale vyšetřovatelé nebyli schopni určit, co způsobilo poškození.

Prasklina ve čtyřvrstvém tlustém skle způsobila, že posádka kokpitu byla vyděšená, když se letadlo vydalo na transatlantickou cestu.

K incidentu došlo tři hodiny po vzletu, když letadlo letělo mezi Grónskem a Islandem. Prasknutí skla donutilo let Virgin VS41 udělat obrat a odletět zpět do Velké Británie.

Experti uvedli, že výška letadla znamenala, že letadlo nemohlo narazit do ptáka, ale teplota mimo letadlo byla -50 stupňů Celsia.

Navzdory obrovské trhlině se piloti snažili uklidnit obavy, že kabina utrpěla nějakou dekompresi a letecká společnost se cestujícím omluvila.

Po návratu do Velké Británie bylo cestujícím nabídnuto ubytování a následující den mohli odletět do San Francisca, informoval deník The Sun.

Tolik další z bezpočtu případů, kdy se za letu projevují výrobní vady letadel woke společnosti, která dala přednost prosazování ideologie před bezpečností svých výrobků.

Po nedávných šokujících a potenciálně smrtelných incidentech se také mnozí cestující k incidentům vyjadřují na sociálních sítích, přičemž mnozí se rozhodli přejít z letadla Boeing na jiné nebo se spolehnout na léky proti úzkosti.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie