Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Aave chce odstrániť stablecoiny z platformy

Komunita Aave sa pripravuje na hlasovanie o návrhu spoločnosti ChaosLabs, ktorý odporúča odstrániť stablecoiny s malou kapitalizáciou, vrátane Paxos USD (USDP) a Gemini Dollar (GUSD), z platformy Aave V2. Tento návrh je reakciou na nedávne udalosti, ktoré odhalili riziká spojené s menej používanými stablecoinmi, najmä s tými, ktoré majú obmedzenú likviditu. ChaosLabs v návrhu uvádza, […]
Menej ako 1 min. min.

Komunita Aave sa pripravuje na hlasovanie o návrhu spoločnosti ChaosLabs, ktorý odporúča odstrániť stablecoiny s malou kapitalizáciou, vrátane Paxos USD (USDP) a Gemini Dollar (GUSD), z platformy Aave V2. Tento návrh je reakciou na nedávne udalosti, ktoré odhalili riziká spojené s menej používanými stablecoinmi, najmä s tými, ktoré majú obmedzenú likviditu.

ChaosLabs v návrhu uvádza, že obmedzená likvidita týchto stablecoinov môže viesť k cenovým manipuláciám a iným škodlivým aktivitám. Navrhovaný postupný prístup zahrnuje zákaz pôžičiek na stablecoiny ako USDP, GUSD, LUSD, FRAX a sUSD, a úpravu rôznych parametrov, vrátane faktorov rezerv a základných sadzieb, s cieľom povzbudiť dlžníkov, aby splatili svoje pôžičky.

Konzistentné s týmto návrhom boli nedávne udalosti, ako napríklad nárast ceny USDP na rôznych burzách, vrátane Coinbase a Binance, kde sa cena zvýšila nad 1,20 USD, podľa správ od Chainlink Oracle. Tento nárast ceny viedol k likvidáciám a vzniku prípadov nedobytných pohľadávok, čo zvýšilo obavy o bezpečnosť a stabilitu na platforme Aave.

Po ukončení hlasovania bude predložený návrh na zlepšenie Aave (AIP), ktorý, ak bude schválený, umožní implementáciu navrhovaných zmien na Aave V2. Tento krok naznačuje, že komunita Aave kladie dôraz na bezpečnosť a stabilitu svojho protokolu, najmä vo svetle nedávnych udalostí, ktoré upozornili na riziká spojené s menej likvidnými aktívami.

Výsledok hlasovania bude kľúčový pre určenie ďalšieho postupu pre stablecoiny s malou kapitalizáciou na Aave V2 a môže slúžiť ako príklad pre ďalšie protokoly DeFi, ktoré sa tiež zaoberajú rizikami spojenými s obmedzenou likviditou a potenciálnou cenovou manipuláciou.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Aave chce odstrániť stablecoiny z platformy je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie