Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Advokátska komora má pripomienky k schválenému „lex atentát“, úprava podľa nej zasahuje aj do Trestného zákona

Komore sa tiež nepozdáva novelizácia zákona o elektronických komunikáciách.
Menej ako 1 min. min.

13.6.2024 (SITA.sk) – Slovenská advokátska komora (SAK) má pripomienky k vládou schválenému návrhu Zákona o niektorých opatreniach na zlepšenie bezpečnostnej situácie v SR známemu ako „lex atentát“.

Ako sa uvádza v stanovisku komory, zákon totiž mimo iného zasahuje aj do Trestného zákona. Zásah pritom podľa advokátov na rozdiel od iných opatrení nie je potrebné schvaľovať v skrátenom legislatívnom konaní.

Komore sa tiež nepozdáva novelizácia zákona o elektronických komunikáciách, ktorá má umožniť orgánom činným v trestnom konaní žiadať od operátorov citlivé telekomunikačné údaje aj pri vyšetrovaní priestupkov. Podľa názoru SAK by totiž išlo o neproporcionálny zásah.

Napriek absencii štandardného legislatívneho konania sa advokátska komora podľa stanoviska bude snažiť doručiť pripomienky predkladateľom na zváženie.

Sme totiž presvedčení o tom, že v konečnom dôsledku by malo ísť všetkým o prijatie kvalitnej a proporcionálnej právnej úpravy, ktorá zvýši bezpečnosť občanov SR a ústavných činiteľov,” dodali advokáti.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Lex-atentát, Trestný zákon, Zákon o elektronických komunikáciách
Zdroj: SITA.sk – Advokátska komora má pripomienky k schválenému „lex atentát“, úprava podľa nej zasahuje aj do Trestného zákona © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie