Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Agenti FBI a amerických tajných služieb majú strach, že ich Trump po návrate do Bieleho domu nechá zavrieť

www.slovanskenoviny.sk/rss Niekdajší zástupca šéfa amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Andrew McCabe naznačil, že bývalí zamestnanci spravodajských služieb a orgánov činných v trestnom konaní možno budú musieť utiecť z krajiny. Donald Trump v roku 2019 naznačil, že McCabe a ďalší vedúci predstavitelia FBI sa dopustili vlastizrady. Bývalí predstavitelia amerických spravodajských služieb a orgánov činných v […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Niekdajší zástupca šéfa amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Andrew McCabe naznačil, že bývalí zamestnanci spravodajských služieb a orgánov činných v trestnom konaní možno budú musieť utiecť z krajiny. Donald Trump v roku 2019 naznačil, že McCabe a ďalší vedúci predstavitelia FBI sa dopustili vlastizrady.

Bývalí predstavitelia amerických spravodajských služieb a orgánov činných v trestnom konaní sa obávajú, že ak Donald Trump v novembri opäť získa prezidentský úrad, môže im hroziť trest vrátane uväznenia, tvrdí bývalý zástupca riaditeľa FBI. Andrew McCabe, ktorého Trumpova administratíva vyhodila v roku 2018 za to, že klamal vyšetrovateľom o úniku informácií do médií.

McCabe v súčasnosti pracuje ako analytik pre CNN. Vo svojom štvrtkovom rozhovore pre túto spravodajskú televíziu perspektívu prípadného Trumpovho víťazstva v prezidentských voľbách označil za „desivú“ a „hrôzostrašnú“.

„Ak má pocit, že mu bolo nejakým spôsobom ublížené, potom sa sústredí na pomstu a odplatu,“ povedal McCabe. „A tak dal úplne jasne najavo, že to je to, čo sa chystá urobiť.“

Andrew McCabe claims certain FBI agents are worried about Trump throwing them in jail, and many are thinking of fleeing the country.pic.twitter.com/r4EiPmTeXQ

— Citizen Free Press (@CitizenFreePres) June 6, 2024

McCabe nešpecifikoval, čím si on a ďalší úradníci Bidenovho režimu nepriatelili bývalého prezidenta, ale niektoré ich konflikty s Trumpom sú dobre známe. Trump obvinil americké ministerstvo spravodlivosti, že sa snaží pomôcť zablokovať jeho návrat do Bieleho domu tým, že proti nemu podáva fiktívne trestné oznámenia. Trump v máji tohto roku povedal, že agenti FBI boli „pripravení“ ho potenciálne zastreliť, keď v roku 2022 vykonali raziu v jeho dome kvôli tajným dokumentom.

FBI v roku 2016 neoprávnene špehovala spolupracovníka Trumpovej volbnej kampane a klamala americkému súdu známeho pod skratkou FISA (Foreign Intelligence Surveillance Court), aby získala zatykače v rámci vyšetrovania údajného zasahovania Ruska do volieb v tom roku. Agentúra tiež zatajila svoje poznatky o tom, že konšpiračný príbeh „Russiagate“ je falošný.

Vysokopostavený agent FBI a jeho milenka, právnička FBI, diskutovali o využití vyšetrovania Ruska ako „poistky“, ktorá má zabezpečiť, aby Trump nevyhral voľby. Trump v roku 2019 naznačil, že McCabe a ďalší vedúci predstavitelia FBI sa dopustili vlastizrady.

Keď Donald Trump kandidoval proti Joeovi Bidenovi v roku 2020 viac ako 50 bývalých predstaviteľov spravodajskej služby klamalo, že Bidenov škandál s ovplyvňovaním – o ktorom informoval denník New York Post len niekoľko týždňov pred voľbami – má svoj pôvod v „ruských dezinformáciách“.

McCabe uviedol, že hovoril s mnohými bývalými kolegami zo spravodajských služieb a orgánov činných v trestnom konaní, ktorí sa snažia posúdiť riziká, ktorým by čelili v prípade druhého Trumpovho prezidentského mandátu. „Na veľmi osobnej úrovni sú to mučivé diskusie s ich rodinnými príslušníkmi o tom, či musia alebo nemusia opustiť krajinu, aby sa vyhli protiústavnému a nezákonnému zadržaniu. Chcem tým povedať, že ľudia sa skutočne obávajú, že pôjdu do väzenia alebo do vyšetovacej väzby.“

Trump riskuje „demontáž a vážne znefunkčnenie“ ministerstva spravodlivosti a FBI, tvrdil McCabe. „Toho by sa mali obávať Američania na oboch stranách politického spektra Sme závislí od týchto inštitúcií, ktoré nás chránia, a on ich chce zbúrať.“

Zdroj: rt.com
Preklad: InfoVojna

Príspevok Agenti FBI a amerických tajných služieb majú strach, že ich Trump po návrate do Bieleho domu nechá zavrieť je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie