Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

“Aj ruské deti jedia čokoládu.” Nemecký výrobca čokolád Ritter Sport obhajuje svoje podnikanie

Nemecký výrobca sladkostí Ritter Sport naďalej obhajuje svoje rozhodnutie pokračovať v podnikaní v Rusku aj po invázii Moskvy na Ukrajinu. Informujeme o tom na základe správy agentúry DPA, ktorá vo štvrtok citovala generálneho riaditeľa spoločnosti Andreasa Ronkena. “Aj ruské deti rady jedia čokoládu,” povedal vo štvrtok Ronken pre časopis Focus. “Naše rozhodnutie bolo správne a […]
Menej ako 1 min. min.

Nemecký výrobca sladkostí Ritter Sport naďalej obhajuje svoje rozhodnutie pokračovať v podnikaní v Rusku aj po invázii Moskvy na Ukrajinu. Informujeme o tom na základe správy agentúry DPA, ktorá vo štvrtok citovala generálneho riaditeľa spoločnosti Andreasa Ronkena.

“Aj ruské deti rady jedia čokoládu,” povedal vo štvrtok Ronken pre časopis Focus. “Naše rozhodnutie bolo správne a urobil by som ho znova rovnakým spôsobom,” zdôraznil.

USA naznačili ochotu povoliť údery na ruské územie, Kremeľ hrozí jadrovými zbraňami. Vážna vec, varoval Putin

Rusko je druhým najväčším trhom spoločnosti Ritter Sport a ak by odtiaľ odišla, musela by prepustiť 200 zamestnancov vo svojom závode v juhonemeckom meste Waldenbuch, dodal Ronken.

Spoločnosť od začiatku vojny na Ukrajine opakovane čelila ostrej kritike za to, že naďalej dodávala čokoládu do Ruska. Svoje rozhodnutie odôvodnila aj tým, že odchod z krajiny by okrem iného negatívne ovplyvnil aj pestovateľov kakaa v západnej Afrike a v Strednej a Južnej Amerike.

Spoločnosť na druhej strane prestala investovať na ruskom trhu, zastavila tam reklamné aktivity a zaviazala sa, že zisky dosiahnuté v Rusku venuje na humanitárne účely.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie