Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ak chcete krásny trávnik, saďte ho s touto prísadou a bude najkrajší v susedstve

Záhradné práce nie sú len orezávanie stromov a sadenie kvetov. Na jar sa oplatí zaujímať aj o trávnik, ktorý po dlhej zime často zostáva v neuspokojivom stave. Ak chcete, aby tráva pripomínala trávnik na štadióne, je nevyhnutné zasiať na ňu niečo navyše. Poradíme vám, ako zasiať trávu tak, aby pripomínala zelený, svieži koberec. Dobre udržiavaný […]
Menej ako 1 min. min.

Záhradné práce nie sú len orezávanie stromov a sadenie kvetov. Na jar sa oplatí zaujímať aj o trávnik, ktorý po dlhej zime často zostáva v neuspokojivom stave. Ak chcete, aby tráva pripomínala trávnik na štadióne, je nevyhnutné zasiať na ňu niečo navyše. Poradíme vám, ako zasiať trávu tak, aby pripomínala zelený, svieži koberec.

Dobre udržiavaný trávnik je pre váš dom skutočnou vizitkou. Môže sa zdať, že pestovanie zelenej, sviežej trávy je jednoduché, ale skutočnosť je trochu iná. Po zasiatí trávy nastávajú rôzne situácie, ktoré spôsobujú, že tráva rastie nerovnomerne a môže byť ešte problematickejšia. Ak vás zaujíma, ako zasiať trávu, aby ste sa z nej mohli tešiť už po niekoľkých týždňoch, ste na správnom mieste.

Kedy zasiať trávu v záhrade?

Záhradníci typizujú dva konkrétne časy, kedy sa oplatí zasiať trávu. Prvým je začiatok jesene, keď sú teploty o niečo nižšie, ale dostatočne vysoké na to, aby semená mali šancu vyklíčiť. Okrem toho je pôda oveľa vlhšia ako v lete, čo tiež hovorí v prospech tohto obdobia. Druhou možnosťou je zasiať trávu na jar, keď sa počasie začína zlepšovať a pôda je po zime dobre zavlažená.

Ako zasiať trávu, aby rástla sviežo a husto? Túto otázku si kladie každý, kto sa niekedy pokúsil zasiať trávu na vlastnú päsť. Najčastejšie to skončilo niekoľkými hustými trsmi uprostred záhrady, čo malo, žiaľ, ďaleko od želaného efektu.

Semená trávy sú často zničené ešte skôr, ako vyklíčia. Spáli ich slnko, zožerú vtáky a rozfúka dážď. Kľúčom k pestovaniu bujnej trávy je zasiať ju so správnou prísadou, ktorá urýchli klíčenie.

Ako zasiať trávu ručne? Je to jednoduché

Trávu je najlepšie zasiať s prídavkom hnojiva. Hoci sa mnohí ľudia tejto kombinácie obávajú, ubezpečujeme vás, že má zmysel. Dôležité je dodržiavať niekoľko železných pravidiel, ktoré zaručujú úspech tejto misie.

Keď si vyberáte hnojivo, vyberte si také, ktoré je určené na starostlivosť o trávu. Bude šetrnejšie ako iné záhradné granule, takže nepoškodí trávne semeno. Na obale výrobku bude jasne uvedené, koľko hnojiva potrebujete na konkrétnu trávnatú plochu. Držte sa týchto pokynov a nikdy neprekračujte povolené množstvo.

Ako zasiať trávu s hnojivom? Najdôležitejším pravidlom je vysievať produkty oddelene. Najprv zasejte trávu a potom hnojivo. Nemiešajte ich a nerobte to v opačnom poradí. Semená budú potrebovať vodu, aby správne vyklíčili, preto trávnik počas prvých dní pravidelne kropte.

Keď spozorujete prvé steblá, neprestávajte hnojiť. Mladá tráva bude potrebovať podporu, aby sa nestala obeťou hubových ochorení. Hnojivo ju pokryje neviditeľnou bariérou, cez ktorú sa nedostanú žiadne patogény.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie