Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ak chcete zhodiť pár kíl, pite ten správny čaj. Tieto rastliny dokážu zázraky

02.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Abbat1). Chudnutie je časovo náročný proces, ktorý môže priniesť veľkolepé výsledky. Kľúčom k úspechu je správne zvolená strava – oplatí sa ju podporiť darmi prírody s magickým očistným účinkom. Aj keď v obchodoch nájdete špeciálne čaje, najlepšie je nazbierať si bylinky sami a pripraviť si nálev podporujúci chudnutie. Foto: […]
Menej ako 1 min. min.

02.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Abbat1).

Chudnutie je časovo náročný proces, ktorý môže priniesť veľkolepé výsledky. Kľúčom k úspechu je správne zvolená strava – oplatí sa ju podporiť darmi prírody s magickým očistným účinkom. Aj keď v obchodoch nájdete špeciálne čaje, najlepšie je nazbierať si bylinky sami a pripraviť si nálev podporujúci chudnutie.

Foto: Pixabay/Abbat1

Kvalitné čaje na chudnutie dokážu pri chudnutí zázraky. Niektoré z nich urýchľujú metabolizmus, iné podporujú fungovanie tráviaceho systému. Všetko závisí od toho, aké bylinky použijeme na prípravu nálevu. Správna kombinácia a pravidelnosť môže však priniesť úžasné výsledky.

Bylinné čajové zmesi podporujúce chudnutie

V prvom rade je potrebné zdôrazniť, že čaj neodstráni prebytočné kilogramy ihneď po jeho vypití. Účelom väčšiny zmesí na chudnutie je podpora redukcie hmotnosti. Siahnutie po tých správnych bylinkách dokáže efektívne urýchliť proces a zlepšiť metabolizmus či trávenie. Nápoj je len pomocníkom, ktorý v spojení s vhodnou stravou a fyzickým cvičením môže priniesť želané výsledky.

Bylinné čajové zmesi podporujúce chudnutie

V prvom rade je potrebné zdôrazniť, že čaj neodstráni prebytočné kilogramy ihneď po jeho vypití. Účelom väčšiny zmesí na chudnutie je podpora redukcie hmotnosti. Siahnutie po tých správnych bylinkách dokáže efektívne urýchliť proces a zlepšiť metabolizmus či trávenie. Nápoj je len pomocníkom, ktorý v spojení s vhodnou stravou a fyzickým cvičením môže priniesť želané výsledky.

V prírode existujú rôzne druhy rastlín so špeciálnymi vlastnosťami, ktoré podporujú chudnutie. Pri ich pravidelnom používaní môžete z dlhodobého hľadiska pocítiť pozitívne účinky. Najlepšie infúzie na chudnutie sú bylinky a rastliny, ako napríklad:

Ženšen, ktorý dodáva energiu a zlepšuje výkon. Infúzie môžu povzbudiť telo k väčšej fyzickej aktivite a dodať vitalitu.

Moruša biela – enzýmy, ktoré obsahuje, spôsobujú, že cukry prijaté v potrave sa pomalšie štiepia na jednoduché cukry. To znamená, že sa trávia pomalšie, čo znižuje riziko vzniku nového tukového tkaniva. Okrem toho nálev z tejto rastliny znižuje chuť do jedla a čistí telo od škodlivých látok.

Mäta pieporná – zvyšuje tvorbu žalúdočnej kyseliny, čo výrazne urýchľuje proces spracovania potravy. Verí sa tiež, že jeho vôňa a chuť môžu znížiť pocit hladu.

Žihľava – spaľuje tukové tkanivo a zabraňuje tvorbe a ukladaniu nového tukového tkaniva.

Nálev z bobkového listu – stimuluje tráviaci systém a pomáha zbaviť telo nestrávených zvyškov potravy. Okrem toho má pozitívny vplyv na krvný obeh, znižuje cholesterol a má detoxikačné účinky.

Škorica – má hrejivý účinok, čím prispieva k rýchlejšiemu spaľovaniu tukov. Okrem toho dokáže znížiť prebytok cukru v krvi, znížiť chuť do jedla a urýchliť trávenie.

Prírodné infúzie na chudnutie

Ak stavíte radšej na hotové zmesi, oplatí sa siahnuť okrem iných aj po čínskom čaji pu-erh. Pripravuje sa z rovnakých listov ako čierne, ale procesom fermentácie patrí do červenej skupiny. Tieto typy zmesí sa považujú za najlepšie na chudnutie – zlepšujú metabolizmus a regulujú činnosť čriev. Odporúčajú sa aj ľuďom, ktorí bojujú s vysokou hladinou cholesterolu.

Priaznivé účinky majú aj zelené čaje. Pravidelná konzumácia takýchto nálevov znižuje tukové tkanivo a má priaznivý vplyv na stav ciev. Vďaka vysokému obsahu antioxidantov dokáže čaj urýchliť chudnutie a zredukovať tuk.

Stojí za to dodať, že nie každý by mal pripravovať nálevy z vyššie uvedených bylín a rastlín. Niektoré z nich majú negatívny vplyv na ochorenia súvisiace so žlčníkovými a obličkovými kameňmi, ako aj precitlivenosť či dráždivosť čriev. Príliš veľa bylinkového čaju môže mať negatívny vplyv na naše telo.

Podstatné je rozumné užívanie a pri niektorých ochoreniach treba konzumáciu konzultovať s lekárom

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pozrite sa na obrázok a pozrite sa na nohy. Dozviete sa veľa o svojej osobnosti

O 2 kg viac už len pri pohľade na šišky – aj vy sa tak cítite? To je dôvod, prečo niektorí ľudia jedia a nepriberajú

The post Ak chcete zhodiť pár kíl, pite ten správny čaj. Tieto rastliny dokážu zázraky appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie