Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ak frakcia ECR príjme Orbánov Fidesz, opustíme ju, vyhlásil Sulík

Strana SaS dlhodobo pôsobí v rámci Európskeho parlamentu (EP) vo frakcii Európski konzervatívci a reformisti (ECR). Ak do nej však príjmu maďarskú stranu Fidesz, SaS frakciu opustí. Avizoval to predseda liberálov Richard Sulík na piatkovej tlačovej konferencii. Jednou z alternatív pre SaS je podľa jeho slov napríklad Európska ľudová strana. “Sme členmi ECR, ostávame členmi […]
Menej ako 1 min. min.

Strana SaS dlhodobo pôsobí v rámci Európskeho parlamentu (EP) vo frakcii Európski konzervatívci a reformisti (ECR). Ak do nej však príjmu maďarskú stranu Fidesz, SaS frakciu opustí.

Avizoval to predseda liberálov Richard Sulík na piatkovej tlačovej konferencii. Jednou z alternatív pre SaS je podľa jeho slov napríklad Európska ľudová strana.

“Sme členmi ECR, ostávame členmi ECR, ale ak bude prijatý Fidesz, tak ECR opustíme. A strana európskych ľudovcov je jedna z dobrých alternatív, ktoré budeme zvažovať,” povedal Sulík. Strana zdôraznila, že odmieta politiku strany maďarského premiéra Viktora Orbána.

Sulík tiež skonštatoval, že ich postoj je dlhšie známy a dostali ponuku aj z frakcie EPP. Podľa jeho slov už diskutovali o viacerých veciach, ako napríklad prehodnotenie Green Dealu, zrušenie zákazu spaľovacích motorov či podpora jadrovej energetiky.

“Musím povedať, že ma potešilo, že došlo k zmene postojov vo frakcii EPP a v týchto základných veciach – to je aj to, čo hovoríme v programe – by zjavne došlo k zhode,” dodal.

 

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie