Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ak máte vajcia, múku, cukor a maslo, pripravíte chutný dezert. Je nadýchaný a mäkký

20.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia_Panait). Výroba dezertov nie je vždy jednoduchá, ale tento recept ukazuje, že existujú triviálne recepty, ktoré sa oplatí poznať. Podľa nasledujúceho receptu pripravíte koláč, ktorý môže byť základom pre ďalšie dezerty. Je šialene jemný, nadýchaný a mäkký. Stavím sa, že už dlho ste nemali niečo také dobré. Výroba dezertov […]
Menej ako 1 min. min.

20.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia_Panait).

Výroba dezertov nie je vždy jednoduchá, ale tento recept ukazuje, že existujú triviálne recepty, ktoré sa oplatí poznať. Podľa nasledujúceho receptu pripravíte koláč, ktorý môže byť základom pre ďalšie dezerty. Je šialene jemný, nadýchaný a mäkký. Stavím sa, že už dlho ste nemali niečo také dobré.

Výroba dezertov nie je vždy jednoduchá, ale tento recept ukazuje, že existujú triviálne recepty,
Foto: shutterstock/Anastasia_Panait

Každodenným snom mnohých ľudí je zjesť sladký dezert, ktorý si nevyžaduje dlhý nákupný zoznam a dlhý čas prípravy. Našťastie, takýchto receptov je veľa a jeden z nich vám predstavujeme nižšie. Na jeho prípravu toho naozaj veľa nepotrebujete. Stačí, ak sa prehrabete v kuchyni a nájdete päť ingrediencií.

Tento dezert, presnejšie janovská piškóta, sa skladá z vajec, zemiakovej a pšeničnej múky, cukru a masla. Ako sami vidíte, pripravíte ho z tých najpotrebnejších surovín, ktoré sa určite nachádzajú vo vašej domácnosti. Keď som tento dezert pripravila prvýkrát, bola som nadšená, pretože som ho mohla podávať hneď s kávou, ale mohla som ho aj poliať sladkou zmesou, aby bol ešte chutnejší.

Janovský piškótový koláč recept

Ingrediencie

4 vajcia,

100 g pšeničnej múky,

2 lyžice zemiakovej múky,

130 g jemného cukru,

30 g masla.

Ako sami vidíte, pripravíte ho z tých najpotrebnejších surovín, ktoré sa určite nachádzajú vo vašej domácnosti.
Foto: shutterstock/Ahanov Michael

Spôsob prípravy

Maslo vložte do hrnca a rozpusťte ho na miernom ohni. Nechajte ho niekoľko minút vychladnúť. Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha, ku koncu pridáme cukor.

Postupne pridávajte jeden žĺtok po druhom k bielkom a stále miešajte na nízkych otáčkach.

Potom pomaly pridávame obe múky, ktoré sme samozrejme preosiali cez sito. Jemným miešaním ich spojíme s ostatnými prísadami. Na samom konci pomaly prilievajte vychladnuté maslo a opäť miešajte, aby bolo cesto homogénne.

Cesto nalejte do maslom vymastenej tortovej formy a pečte v rúre vyhriatej na 170 °C približne 30 minút. Po uplynutí tejto doby piškótu vyberte a nechajte vychladnúť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Rýchly koláč, ktorý nechutí ako klasické dezerty. Okrem múky pridajte aj túto ingredienciu

Jablkový koláč – recept hodný svetového prvenstva. Je to minúta práce a dve minúty pečenia

The post Ak máte vajcia, múku, cukor a maslo, pripravíte chutný dezert. Je nadýchaný a mäkký appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie