Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Akcie Nvidie utrpeli jeden z najväčších pádov tohto roku

Nvidia prepisuje históriu akciového trhu, keďže zisky spoločnosti spôsobili raketový vzostup akcií. Len v roku 2024 stúpli o vyše 150 % a zdá sa, že im nič nestojí v ceste pred ďalším zhodnotením. Vysoké tempo rastúceho trendu však spôsobuje vysokú volatilitu, a preto aj cenové pohyby nadol môžu spôsobiť výrazné zmeny v portfóliu. Akcie Nvidie […]
Menej ako 1 min. min.

Nvidia prepisuje históriu akciového trhu, keďže zisky spoločnosti spôsobili raketový vzostup akcií. Len v roku 2024 stúpli o vyše 150 % a zdá sa, že im nič nestojí v ceste pred ďalším zhodnotením. Vysoké tempo rastúceho trendu však spôsobuje vysokú volatilitu, a preto aj cenové pohyby nadol môžu spôsobiť výrazné zmeny v portfóliu.

Akcie Nvidie klesli za 3 dni o 16 %

Od 20. do 24. júna, len počas troch obchodných dní, ceny akcií Nvidie klesli o vyše 16 %. Rovnaké znehodnotenie nastalo naposledy v druhej polovici apríla tohto roku. Takéto cenové výkyvy sú extrémne volatilné na pomery akcií, avšak po masívnom raste je potrebné očakávať aj masívne korekcie.

Nvidia dlhodobo stúpa. Zdroj: TradingView

V skutočnosti nevieme, ktorá korekcia bude tá hlavná. Cena akcií môže klesnúť aj o 30 %, no na začiatku prepadu nie je možné identifikovať, či sa tak stane. Zatiaľ to totiž vyzerá tak, že korekcia bola len krátkodobá a cena akcií Nvidia bude pokračovať smerom nahor na nové historické maximá.

Nvidia

Nvidia je americká spoločnosť, ktorá vyvíja procesory do grafických kariet a čipových sád. Jej integrované obvody sa používajú vo všetkých zariadeniach od herných konzol až po počítače.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Nvidia sa stane najväčšou firmou sveta

Nedávno sme vás informovali, že Nvidia sa stala dočasne najväčšou firmou na svete podľa trhovej kapitalizácie. Odvtedy ju opäť predbehli spoločnosti Apple a Microsoft, ktoré majú takmer rovnakú kapitalizáciu. Je však len otázkou času, kedy sa Nvidia pevne ustáli na prvom mieste, ak bude táto cenová dynamika akcií pokračovať.

5 najväčších firiem sveta. Zdroj: CompaniesMarketCap

Od októbra 2022, keď trhy dosiahli dlhodobé dno, akcie Nvidie stúpli o neuveriteľných 1 050 %. Takéto číslo sa môže rovnať s kryptomenami – mnoho digitálnych mien dokonca prekonáva.

Úspech Nvidie je spôsobený predovšetkým ošiaľom spojeným s umelou inteligenciou. V tomto odvetví hrá totiž spoločnosť kľúčovú úlohu. Takmer každá aplikácia spojená s umelou inteligenciou je poháňaná čipmi od Nvidie. Výsledkom tohto dopytu je, že Nvidia medziročne takmer strojnásobila hodnotu svojich akcií.

Ak sa viac zaujímate o investovanie, odporúčame vám pozrieť aj nasledujúce video:

The post Akcie Nvidie utrpeli jeden z najväčších pádov tohto roku appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie