Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Akcie Trumpovej mediálnej spoločnosti pri debute na burze prudko stúpli

Akcie Trump Media & Technology Group, mediálnej spoločnosti bývalého prezidenta Donalda Trumpa, v prvý deň obchodovania na burze Nasdaq vyskočili o viac ako 30 percent. Stúpla tak hodnota Trumpovho veľkého podielu, ako aj menších podielov jeho fanúšikov, ktorí si akcie kúpili ako prejav podpory exprezidentovi, píšu agentúry AP a AFP. Akcie Trump Media do 16.45 […]
Menej ako 1 min. min.

Akcie Trump Media & Technology Group, mediálnej spoločnosti bývalého prezidenta Donalda Trumpa, v prvý deň obchodovania na burze Nasdaq vyskočili o viac ako 30 percent. Stúpla tak hodnota Trumpovho veľkého podielu, ako aj menších podielov jeho fanúšikov, ktorí si akcie kúpili ako prejav podpory exprezidentovi, píšu agentúry AP a AFP.

Akcie Trump Media do 16.45 h stredoeurópskeho času vzrástli o 36,3 percenta na 68,09 dolára za kus. V priebehu obchodovania sa cena akcií zvýšila nakrátko takmer o 60 percent. V jednom bode sa dokonca obchodovanie s nimi zastavilo pre veľké kolísanie cien.

Bývalý prezident vlastní takmer 80 miliónov akcií v spoločnosti v hodnote vyše päť miliárd dolárov pri súčasných cenách.

Súd umožnil Trumpovi odklad zaplatenia pokuty v kauze podvodu s nehnuteľnosťami

K debute na burze došlo v čase, keď Trump čelí obrovským platbám dlhopisov po tom, ako súd v New Yorku rozhodol, že on, jeho potomkovia a rodinná firma roky klamali o hodnote majetku.

V pondelok mu však odvolací súd v New Yorku znížil splátku dlhopisu vo výške 454 miliónov dolárov, ktorú mal pôvodne uhradiť v ten deň, na 175 miliónov dolárov a dal mu 10 dní na vyrovnanie.

Trump, ktorý čelí štyrom procesom, sa snaží získať peniaze na svoju kampaň a právne výdavky.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie