Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Aké spotové ETF bude po Bitcoine a Ethereu ďalšie na rade?

Odkedy začiatkom roka 2024 Americká komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) schválila spotové ETF pre Bitcoin, ubehlo len pár mesiacov a okamžite došlo aj ku schváleniu spotového ETF pre Ethereum. Preto sa otvára otázka, ktorá kryptomena je ďalšia na rade. Podľa globálnej investičnej banky JPMorgan už žiadna ďalšia nebude, uvádza správa News Bitcoin. Ktorá […]
Menej ako 1 min. min.

Odkedy začiatkom roka 2024 Americká komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) schválila spotové ETF pre Bitcoin, ubehlo len pár mesiacov a okamžite došlo aj ku schváleniu spotového ETF pre Ethereum. Preto sa otvára otázka, ktorá kryptomena je ďalšia na rade. Podľa globálnej investičnej banky JPMorgan už žiadna ďalšia nebude, uvádza správa News Bitcoin.

Ktorá ďalšia kryptomena sa dočká spotového ETF?

Začínajú sa objavovať špekulácie o tom, že ďalšou kryptomenou, pre ktoré bude schválené spotové ETF je Solana. Anatylici spoločnosti VanEck to predpovedali už v decembri 2023. Určili ale časový interval až dva roky. Táto predpoveď však prišla ešte pred schválením spotového ETF pre Bitcoin.

Na druhej strane stojí JPMorgan, ktorý verí, že k žiadnemu ďalšiemu schváleniu už nedôjde. Generálny riaditeľ a globálny stratég JPMorgan, Nikolaos Panigirtzoglou, považuje už ethereové ETF za otázne, keďže teraz stojí Ethereum pred dilemou, či ide o cenný papier alebo nie. Predseda SEC-u Gary Gensler neustále tvrdí, že väčšina tokenov, okrem Bitcoinu, sú cenné papiere. Výslovne nepotvrdil, že Ethereum nie je cenný papier.

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post’s poll.

SEC verí, že tokeny okrem Bitcoinu a Etherea by mali mať klasifikáciu ako cenný papier. Panigirtzoglou dokonca povedal, že ethereové ETF bolo ovplyvnené politikou. Je dosť pravdepodobné, že ku schváleniu ďalších ETF SEC nepristúpi, pokým nedôjde k definovaniu kryptomien ako necenných papierov v USA.

Spotové ETF pre Bitcoin. Zdroj: Blockworks

Čo je ETF?

ETF (exchange-traded fund) je investičný fond obchodovaný na burze. Ide o kôš cenných papierov, s ktorými sa obchoduje na burze rovnako ako akcie. ETF môžu obsahovať všetky typy investícií, vrátane akcií, komodít alebo dlhopisov. Poskytujú nízke náklady a menej provízií pre maklérov v porovnaní s nákupom konkrétnych akcií.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Otvorené brány pre verejnosť

Ak skutočne vznikne spotové ETF pre Solanu, umožní to investorom po celom svete lepší prístup ku kryptomene a iným tokenom na jej sieti. Zatiaľ je to ale iba teória a špekulácia. Kryptomenoví fanúšikovia by sa mali uspokojiť s tým, že dve najväčšie kryptomeny svoj tradičný finančný produkt už majú.

Vďaka ETF vedia obchodníci zarábať na cenových pohyboch Etherea a Bitcoinu bez toho aby si zakladali kryptomenové peňaženky. Stačí nastaviť trvalý príkaz a u svojho brokera a pravidelne nakupovať rovnako ako to väčšina aplikuje aj pre akciové ETF. Táto možnosť otvorila dvere širokej verejnosti zúčastniť sa na volatilite kryptomien.

Ak sa viac zaujímate o investovanie do kryptomien, odporúčame sa pozrieť aj na video nižšie:

The post Aké spotové ETF bude po Bitcoine a Ethereu ďalšie na rade? appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie