Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Aké vitamíny chýbajú, keď vlasy vypadávajú po hrstiach? Tieto produkty fungujú lepšie ako tabletky

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (). Nedostatok niektorých vitamínov môže spôsobiť problémy s vlasmi. Ak ich máte nedostatok, vaše vlasy sú tenké, lámavé a rednú. Čo by ste mali robiť, ak vám vlasy vypadávajú vo veľkom množstve? Pozorne sa pozrite na to, čo jete, pretože zlé stravovacie návyky môžu na vašej hlave spôsobiť veľkú spúšť. […]
Menej ako 1 min. min.

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe ().

Nedostatok niektorých vitamínov môže spôsobiť problémy s vlasmi. Ak ich máte nedostatok, vaše vlasy sú tenké, lámavé a rednú. Čo by ste mali robiť, ak vám vlasy vypadávajú vo veľkom množstve? Pozorne sa pozrite na to, čo jete, pretože zlé stravovacie návyky môžu na vašej hlave spôsobiť veľkú spúšť.

Čo by ste mali robiť, ak vám vlasy vypadávajú vo veľkom množstve?
Foto: shutterstock/ShotPrime Studio

Každý deň nám vypadne približne 100 vlasov, čo je úplne prirodzené. Problém nastáva, keď sa na kefe objaví výrazne viac vlasov. Niekedy ide o dočasnú situáciu a nie je dôvod na znepokojenie. Ak však tento stav pretrváva dlhší čas, stojí za to pozrieť sa na niektoré aspekty nášho každodenného života, najmä na našu stravu.

Čo robiť, keď vlasy vypadávajú hrsťami? Môže to byť spôsobené nedostatkom vitamínov

Ak vám každý deň vypadáva veľa vlasov, hľadajte zdroj problému. Často je to spôsobené chronickým stresom, anémiou, užívaním niektorých liekov alebo nezdravým životným štýlom. Zvyčajne je to však spôsobené nedostatkom vitamínov a minerálov.

Ktoré z nich ovplyvňujú kvalitu vlasov?

Vitamíny skupiny B – Vitamín B6 alebo biotín je v tomto zozname najdôležitejší. Ak je ho príliš málo, vlasy rýchlo strácajú kvalitu a vypadávajú.

Vitamín E – zodpovedá za zdravie pokožky hlavy a pevnosť korienkov.

Vitamín A – nedostatok aj nadbytok môže viesť k nadmernému vypadávaniu vlasov, preto je dobré si raz za čas nechať skontrolovať jeho hladinu v krvi.

Vitamín C – je potrebný na tvorbu kolagénu, dôležitého stavebného prvku vlasov.

TIP: Ak problém pretrváva dlhší čas a vaše vlasy výrazne stratili objem, okamžite navštívte lekára. Rednutie vlasov na hlave môže byť dôsledkom mnohých zdravotných ťažkostí a nemalo by sa podceňovať.

Čo by ste mali jesť, aby vám prestali vypadávať vlasy? Siahnite po týchto potravinách na posilnenie vlasov od korienkov

Nedostatočne vyvážená strava je hlavným faktorom, ktorý prispieva k nedostatku vitamínov a minerálov v tele. Z tohto dôvodu sa oplatí dbať na to, čo sa vám dostáva na tanier. Ak sa vám nepáči dopĺňanie drahými tabletkami, postarajte sa o prísun bielkovín. Najlepšími zdrojmi sú ryby, mliečne výrobky a hydinové mäso. Mnohé druhy zeleniny a ovocia vďaka obsahu antioxidantov tiež posilňujú stav vlasov.

Z tohto dôvodu sa oplatí dbať na to, čo sa vám dostáva na tanier.
Foto: shutterstock/Tatjana Baibakova

Dopĺňanie vitamínov skupiny B je ľahké, ak budete jesť vajcia, mliečne výrobky, orechy alebo hydinu. Vitamín A doplníte konzumáciou rýb a oleja z treščej pečene. Vitamín E sa nachádza najmä v rastlinných produktoch, preto siahnite po olivovom oleji, klíčkoch a zelenej zelenine. Nedostatok vitamínu C ľahko odstránite konzumáciou citrusových plodov, brokolice, karfiolu a ružičkového kelu. Niektoré potraviny podporujú vypadávanie vlasov, preto by ste sa mali vyhýbať napríklad spracovaným potravinám, veľkému množstvu kávy a bielemu cukru.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je liek proti vypadávaniu vlasov. Stačí za hrsť týchto sezónnych plodov. Množstvo „baby hair“ zaručené

Varte, ale nepite. Je to liek na vypadávanie a slabé vlasy. Funguje lepšie ako botox

The post Aké vitamíny chýbajú, keď vlasy vypadávajú po hrstiach? Tieto produkty fungujú lepšie ako tabletky appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie