Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako často by ste si mali meniť nohavičky? Lekárka upozornila na častú chybu

14.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NDAB Creativity). Ako často by ste si mali meniť nohavičky? Odpoveď na túto otázku sa môže zdať mnohým ľuďom jasná. V praxi môže štandard pre každého vyzerať inak. Overili sme si, čo na to hovoria odborníci. Koľko dní môžete nosiť nohavičky?Foto: shutterstock/NDAB Creativity Hygienické pravidlá sa najčastejšie dozvedáme z […]
Menej ako 1 min. min.

14.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NDAB Creativity).

Ako často by ste si mali meniť nohavičky? Odpoveď na túto otázku sa môže zdať mnohým ľuďom jasná. V praxi môže štandard pre každého vyzerať inak. Overili sme si, čo na to hovoria odborníci.

Koľko dní môžete nosiť nohavičky?
Foto: shutterstock/NDAB Creativity

Hygienické pravidlá sa najčastejšie dozvedáme z nášho rodinného domu. Samozrejme, môžeme si vytvárať vlastné, ale niektoré veci máme v hlave už od detstva. Medzi ne patrí aj výmena spodnej bielizne. Pokiaľ ide o nohavičky, pokyny sú trochu iné ako pri podprsenkách. Podprsenku je možné meniť každých 3-6 nosení. Nohavičky by sa mali meniť oveľa častejšie.

Koľko dní môžete nosiť nohavičky? Lekárka rozptýlila všetky pochybnosti

Verte, že frekvencia výmeny spodnej bielizne ovplyvňuje vaše zdravie. Doktorka Taraneh Nazem pracuje ako pôrodníčak-gynekologička. V rozhovore pre wellandgood.com povedala, že nohavičky by sa mali meniť raz denne. Týmto spôsobom znížite riziko infekcie a bakteriálnej vaginózy.

„Menej zmien môže viesť k hromadeniu vlhkosti, čo predisponuje k rozvoju kvasiniek a podráždeniu pokožky,“ vysvetlila lekárka.

Spodnú bielizeň by ste si mali meniť dvakrát denne, ak vediete aktívny životný štýl.

„Tak ako sa po dobrom tréningu vyzlečiete do spoteného úboru na cvičenie, po tréningu by ste si mali vymeniť aj spodnú bielizeň,“ dodala odborníčka.

Ako skoro by ste mali zhodiť nohavičky? Neskladujte páry spred 10 rokov v zásuvke

Niektoré ženy si radšej dajú na seba vložku alebo hygienickú vložku, než by si vymenili spodnú bielizeň. To je veľká chyba. „Výmena spodnej bielizne je lepšia ako nosenie vložky do špinavej spodnej bielizne, pretože to môže spôsobiť ďalšie podráždenie a odieranie,“ povedala doktorka Nazemová.

Spodnú bielizeň by ste si mali meniť po každej sprche a pred spaním. Udržujte si tiež aktualizovaný šatník a nenoste tie isté nohavičky niekoľko rokov. Spodná bielizeň by sa mala meniť každých šesť mesiacov.

„Podľa stupňa znečistenia môžete už po troch mesiacoch zvážiť výmenu spodnej bielizne za novú“

– uzavrela lekárka.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Všetci ho používajú a chudnú! Mali by ste aj vy?

Pijem každý večer a stres sa rozplynie. Prestala som mať problémy so zaspávaním

The post Ako často by ste si mali meniť nohavičky? Lekárka upozornila na častú chybu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie