Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako chce Trump ukončiť vojnu? Cieľom jeho poradcov je, aby Ukrajina získala späť územie, tvrdí expert

Donald Trump mal vyjadrenie, že ešte kým by sa ujal úradu, tak by vedel zastaviť vojnu medzi Ruskom a Ukrajinou. Samozrejme, chápem, že je to predvolebná kampaň. Nejde o to konkrétne vyjadrenie, ale skôr, či vy vidíte reálne možnosti na rokovania o mieri? Najprv by som skonštatoval, že toto vyjadrenie bolo uskutočnené v prezidentskej debate […]
Menej ako 1 min. min.

Donald Trump mal vyjadrenie, že ešte kým by sa ujal úradu, tak by vedel zastaviť vojnu medzi Ruskom a Ukrajinou. Samozrejme, chápem, že je to predvolebná kampaň. Nejde o to konkrétne vyjadrenie, ale skôr, či vy vidíte reálne možnosti na rokovania o mieri?

Najprv by som skonštatoval, že toto vyjadrenie bolo uskutočnené v prezidentskej debate a Donald Trump je známy tým, že si nie vždy úplne celkom premyslí to, čo povie. A to bolo aj v tomto prípade. Najskôr rozprával a až potom premýšľal. Tu sú v podstate dôležitejšie názory jeho poradcov, ktorí mu už v minulosti pomáhali so zahraničnou politikou.

Očakáva sa, že v budúcnosti budú formovať zahraničnú politiku Spojených štátov amerických. Oni odprezentovali svoju predstavu o tom, ako by mal vyzerať mier v prípade, že by Donald Trump bol úspešný a všetko nasvedčuje tomu, že úspešný bude. My sme pred približne desiatimi týždňami práve u vás v rozhovore konštatovali, prečo došlo k schváleniu vojenskej pomoci zo Spojených štátov amerických po tom, čo viac ako päť mesiacov bola blokovaná. Donald Trump musel reagovať na to, že americkí voliči nechcú, aby Spojené štáty americké stratili svoje postavenie.

Posledné vyjadrenie úradu prezidenta Zelenského bolo, že oni nie sú pripravení na nejaký kompromis s Ruskom. Tak možno tá otázka je, či je Rusko pripravené na nejaký kompromis?

Aby som sa vrátil k jeho poradcom, tak oni v podstate prezentovali ten plán obidvom stranám. Aj Ukrajine aj Rusku dali ultimátum a to ultimátum znie veľmi jednoducho. Prijmite prímerie na línii kontaktu a rokujte o riešení situácie. Pričom to riešenie situácie nemá byť zamrznutie vojnového konfliktu na tej línii kontaktu, ale to, aby Rusko opustilo okupované územia. Aj samotní poradcovia Donalda Trumpa teda skonštatovali, že cieľom je to, aby ukrajinská strana kontrolovala celé medzinárodne uznávané územie….

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie