Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako čistíte umývačku riadu? Pravdepodobne vás už nebaví drhnúť. Ja tiež, takže ju do nej vložím a ona sa umyje sama.

Ako čistíte umývačku riadu? Je to večný problém mnohých z nás. Prekáža nám vodný kameň a zápach, preto je potrebné s tým niečo urobiť.
Menej ako 1 min. min.

18.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/Devilishly Good).

Ako čistíte umývačku riadu? Je to večný problém mnohých z nás. Prekáža nám vodný kameň a zápach, preto je potrebné s tým niečo urobiť. Spotrebič však nemusíte drhnúť v pote tváre. Stačí ju vložiť do umývačky a vyčistí sa sama.

Ako čistíte umývačku riadu? Je to večný problém mnohých z nás.
Foto: pexels/Devilishly Good

Mnohí z nás už nedokážu fungovať bez umývačky riadu. Šetrí nielen čas, ale aj peniaze. Preto sa oplatí starať sa o spotrebič tak, aby fungoval tak, ako má. Pravidelné čistenie tohto spotrebiča je dôležitejšie, ako si myslíme.

Ako čistíte umývačku riadu? Domáce prostriedky to zvládnu

Čistenie umývačky riadu pomocou domácich metód je možné. Na dosiahnutie úspechu stačí použiť ocot a sódu bikarbónu. Na dno nasypte dva balíčky jedlej sódy a potom nalejte pohár liehového octu. Potom zapnite program s najvyššou teplotou. Obe tieto zložky majú skvelé čistiace, dezinfekčné a protiplesňové vlastnosti, takže dokonale rozlúsknu nečistoty.

Čistenie umývačky riadu pomocou domácich metód je možné. Na dosiahnutie úspechu stačí použiť ocot a sódu bikarbónu.
Foto: pexels.com/Castorly Stock

Čistenie umývačky riadu kyselinou citrónovou – ako na to?

Kyselina citrónová alebo citrónová šťava je tiež skvelá na čistenie umývačky riadu. Dokonale rozpúšťa mastnotu a vďaka svojim jemným žieravým vlastnostiam odstraňuje usadeniny a vodný kameň. Do nádoby na prášok alebo tablety do umývačky riadu nasypte malé balenie kyseliny citrónovej alebo niekoľko čajových lyžičiek tejto látky. Ďalším krokom, podobne ako pri octe a sóde bikarbóne, je zapnutie programu na vysokú teplotu.

Kyselina citrónová sa môže používať aj ako čistiaca pasta. Po jej rozpustení v malom množstve vody a získaní pasty ju naneste špongiou na čistený povrch a dôkladne vydrhnite. Po vydrhnutí celej umývačky riadu jednoducho zapnite program oplachovania, aby ste odstránili všetky zvyšky látky z jej vnútra. A máte hotovo! Vaša umývačka riadu bude žiariť čistotou. Nemusíte sa obávať ani poškriabania – pasta tomu spotrebič nevystavuje.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Prečo umývačka riadu neumýva? Chyba môže spočívať v jednom prvku. Je to rozhodujúce

Moja umývačka riadu ešte nikdy nevoňala lepšie. Všetko, čo som musela urobiť, bolo použiť výrobky z mojej domácej špajze

The post Ako čistíte umývačku riadu? Pravdepodobne vás už nebaví drhnúť. Ja tiež, takže ju do nej vložím a ona sa umyje sama. appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie