Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako hnojiť petúnie? Pridajte 10 listov do vody a zalejte. Buďte opatrní, pretože kvety budú vychádzať z kvetináčov

25.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yui Yuize). Čo možno urobiť, aby petúnie hojne kvitli? Ak ich kvety chradnú a ich farba nie je taká intenzívna, zakročte. V kuchynskej skrinke nájdete prísadu, ktorú petúnie skutočne milujú. Zásobte ich týmto domácim kondicionérom a tento rok budú krajšie ako kedykoľvek predtým. Ako a čím hnojiť petúnie?Foto: shutterstock/Yui […]
Menej ako 1 min. min.

25.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yui Yuize).

Čo možno urobiť, aby petúnie hojne kvitli? Ak ich kvety chradnú a ich farba nie je taká intenzívna, zakročte. V kuchynskej skrinke nájdete prísadu, ktorú petúnie skutočne milujú. Zásobte ich týmto domácim kondicionérom a tento rok budú krajšie ako kedykoľvek predtým.

Ako a čím hnojiť petúnie?
Foto: shutterstock/Yui Yuize

Petúnie sú základom mnohých záhrad a balkónov. Tieto očarujúce kvety sú známe svojou rozmanitosťou farieb a vzorov a sú viac než len krásnou kvetinou. Aby sa im darilo a bohato kvitli, vyžadujú si špeciálnu starostlivosť. Bez dodatočných živín môžu petúnie vykazovať známky slabosti, napríklad menej kvetov, menšie kvety alebo vyblednuté farby.

Hnojením petúnií doplníte potrebné živiny, ktoré podporujú nielen kvitnutie, ale aj celkový zdravotný stav rastlín. Na prípravu domáceho živného roztoku nepotrebujete žiadne špeciálne produkty. Postačia vám produkty z vašej kuchynskej skrinky.

Ako vyrobiť hnojivo z bobkového listu? Petúnie budú kvitnúť ako nikdy predtým

Petúnie so svojimi žiarivými farbami a bujnými kvetmi sú obľúbené u mnohých záhradkárov. Aby si však petúnie zachovali svoj úžasný vzhľad, potrebujú viac ako len vodu a slnečné svetlo. Potrebujú pravidelný prísun živín. Pri udržiavaní kvality pôdy zohráva dôležitú úlohu aj hnojenie. Na výrobu domáceho hnojiva stačí použiť ingredienciu, ktorú má každý vo svojej kuchynskej skrini. Hovoríme o bobkových listoch, ktoré sú bohaté na cenný fosfor a draslík. Na dosiahnutie najlepších výsledkov aplikujte živiny raz za dva týždne.

Na výrobu domáceho hnojiva pre petúnie použite bobkový list. Ten obsahuje fosfor a draslík.
Foto: shutterstock/Evgrafova Svetlana

Do hrnca nalejte 1 liter horúcej vody.

Pridajte 10 bobkových listov.

Všetko nechajte úplne vychladnúť.

Sceďte a zalejte petúnie.

Čím doma zalievate surfínie? Môžete to urobiť takmer zadarmo

Výroba vlastného hnojiva môže byť užitočným a nákladovo efektívnym spôsobom, ako dodať petúniám potrebné živiny. Môžete na to použiť ľahko dostupné predmety z domácnosti a prírodné materiály.

Hnojivo z vaječných škrupín. Sú bohaté na vápnik, ktorý môže pomôcť podporiť zdravý rast petúnií. Všetko, čo potrebujete, sú očistené a vysušené vaječné škrupiny rozdrvené na jemný prášok. Prášok nasypte okolo základne petúnie alebo ho primiešajte do pôdy. To môže pomôcť zlepšiť hladinu vápnika v pôde, čo je obzvlášť prospešné pre rastliny v nádobách.

Hnojte banánovými šupkami. Sú dobrým zdrojom draslíka, ktorý je nevyhnutnou živinou pre vývoj kvetov a koreňov. Nakrájajte banánové šupky na malé kúsky a zakopte ich niekoľko centimetrov hlboko do pôdy v blízkosti petúnií. Pri rozklade kuchynského odpadu sa uvoľňuje draslík, ktorý rastlinám dodá výživu.

Prášok z vaječných škrupín rozsypte okolo petúnií, tým im dodáte vápnik.
Foto: shutterstock/Olga Pilnik

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Je to ideálna rastlina na balkón. Petúnia Supertunia Vista Mini Vista ho zaplaví morom kvetov

Použite toto hnojivo a váš balkón zaplaví more surfínií. Výroba trvá len niekoľko minút

The post Ako hnojiť petúnie? Pridajte 10 listov do vody a zalejte. Buďte opatrní, pretože kvety budú vychádzať z kvetináčov appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie