Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako neprísť o peniaze

Investícia do kryptomien je ako plavba na otvorenom mori – plná nečakaných vĺn a prúdov. Aby sme sa vyhli nežiaducim stratám, musíme ako kapitáni lode dôkladne poznať svoje navigačné mapy. Našim cieľom je naučiť sa identifikovať riziká a správne reagovať na dynamiku trhu kryptomien, aby sme neprišli o cenný náklad. Rozpoznanie podvodov V oblasti kryptomien […]
Menej ako 1 min. min.

Investícia do kryptomien je ako plavba na otvorenom mori – plná nečakaných vĺn a prúdov.

Aby sme sa vyhli nežiaducim stratám, musíme ako kapitáni lode dôkladne poznať svoje navigačné mapy.

Našim cieľom je naučiť sa identifikovať riziká a správne reagovať na dynamiku trhu kryptomien, aby sme neprišli o cenný náklad.

Rozpoznanie podvodov

V oblasti kryptomien sú podvody žiaľ pomerne bežným javom, a preto je rozpoznanie podvodných schém či nečestných aktérov kľúčové pre udržanie bezpečnosti vašich investícií. Vyvarujte sa projektov, ktoré sľubujú nereálne vysoké zisky alebo garantujú zisk bez akéhokoľvek rizika; často sa jedná o tzv. Ponziho schémy alebo iné finančné podvody.

Pri identifikácii potenciálne podvodných projektov je takisto dôležité venovať pozornosť kvalite komunikácie a transparentnosti projektu. Sledujte, či má projekt profesionálne vytvorený web, dostupné podrobnosti o tíme a jasne definovanú roadmapu. Pátrajte po recenziách a skúsenostiach iných investorov pred uskutočnením investície. V neposlednom rade, vždy si prečítajte a pochopite smart kontrakt alebo iné dokumenty spojené s projektom, aby ste si boli istí, že rozumiete podmienkam, do ktorých vkladáte svoje finančné prostriedky.

Signály nebezpečných investícií

Investičné príležitosti vykazujúce nebývalé zisky bez transparentného vysvetlenia prameňa týchto výnosov by mali ihneď zvoniť na poplach. Hyperbolické sľuby bez zodpovedajúcich záruk sú často náznakom klamu. Na trhu plnom neistoty je dôkladné vzdelávanie sa nevyhnutné.

Stratégia vytvárania umelého tlaku na rýchle rozhodnutie, známa ako “FOMO – fear of missing out”, je typickým spôsobom manipulácie. Vyhýbajte sa aj projektom, ktoré disponujú neúplnými alebo nejasnými informáciami, a hľadajte známky právnej podpory a regulácie.

V roku 2021 bola až tretina podvodov spájaná s kryptomenovými schémami.

Pozor na podvody

Zvýšený dôraz na marketing nad technickým obsahom projektu môže byť varovným signálom. Ak sa stretáte s predraženými marketingovými kampaňami bez hmatateľného produktu či služby (napríklad realistického použitia tokenu), mali by ste byť v pozore. 

Ochrana pred phishingom

Phishing je sofistikovaná technika, ktorej cieľom je získať citlivé informácie podvodným spôsobom. Dôležité je vedieť, ako sa takýmto útokom ubrániť.

Pozorne skúmajte e-maily a správy, ktoré vás žiadajú o poskytnutie osobných informácií. Vždy overte odosielateľovu identitu a legitimate adresu.
Nevstupujte na podozrivé linky alebo neotvárajte prílohy z neznámych zdrojov, ktoré môžu obsahovať škodlivý softvér.
Dvojfaktorová autentifikácia (2FA) by mala byť zapnutá pre všetky online účty, zvlášť tie, ktoré sa týkajú finančných transakcií.
Vytvárajte silné a unikátne heslá pre každý účet a pravidelne ich meníte.
Použite bezpečnostný softvér, ako antivírus a firewall. Taktiež sa uistite, že váš operačný systém a aplikácie sú aktualizované.Nezabúdajte, že žiadny seriózny finančný inštitút alebo služba vás nikdy nepožiada o zdieľanie hesiel alebo kryptografických kľúčov.

V súčasnosti s rastúcim záujmom o kryptomeny vzrastá aj počet phishingových pokusov. Ostražitosť a preventívne kroky sú nevyhnutnou súčasťou ochrany vašich aktív.

Slováci musia dbať na bezpečnosť na internete. Zdroj: shutterstock.com/Thx4Stock team

The post Ako neprísť o peniaze appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie