Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako ošetrujete sadzačku pred výsadbou na zimu? Toto je môj obľúbený roztok, ktorý ich ochráni aj pred chorobami

V októbri je najvyšší čas naplánovať jesennú výsadbu zeleninových plodín. Môžete zasadiť nielen zimný cesnak, ale aj cibuľu, pretože výsadba cibule na zimu má mnoho výhod. Výhody výsadby cibule na zimu Konzervácia sadivového materiálu. Na jeseň musíme sadivo uskladniť až do jari, no nie všetky cibuľoviny dobre znášajú prezimovanie. Môže to byť spôsobené nesprávnym skladovaní, […]
Menej ako 1 min. min.

V októbri je najvyšší čas naplánovať jesennú výsadbu zeleninových plodín. Môžete zasadiť nielen zimný cesnak, ale aj cibuľu, pretože výsadba cibule na zimu má mnoho výhod.

Výhody výsadby cibule na zimu

Konzervácia sadivového materiálu. Na jeseň musíme sadivo uskladniť až do jari, no nie všetky cibuľoviny dobre znášajú prezimovanie. Môže to byť spôsobené nesprávnym skladovaní, ale aj inými dôvodmi.

Preto na jar veľa sadeníc vyschne alebo zhnije a sadivový materiál sa stratí. A počas jesennej výsadby nie len ušetríme sadivový materiál, ale získame väčšiu úrodu.

Vysoký výnos cibule

Pri výsadbe na zimu cibuľa vyklíči skôr a do konca leta stihne dobre dozrieť. Táto cibuľa sa v zime dobre skladuje.

Keďže cibuľa na jar klíči skôr, škodcovia a choroby neovplyvňujú rast rastliny. Ako listy rastú a starnú, sú menej citlivé a atraktívne pre škodcov.

Ako ošetrovať sadzačku pred výsadbou

síran železitý;
síran meďnatý;
manganistan draselný;
sušenie cibule.

Cibuľu zavesím nad sporák a sadzačku dobre vysuším. Cibuľu tiež môžete rozložiť na sušenie v blízkosti radiátora na 2-3 týždne. Potom sadzačku namočím do roztoku manganistanu draselného kvôli dezinfekcii pred výsadbou.

Cibuľu môžete namočiť do síranu železa alebo medi. Tieto produkty dezinfikujú cibuľu pred chorobami. Cibuľa bude tiež nasýtená železom, ktoré je potrebné pre jej dobrý rast.

The post Ako ošetrujete sadzačku pred výsadbou na zimu? Toto je môj obľúbený roztok, ktorý ich ochráni aj pred chorobami appeared first on Šikovník.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie