Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako pripraviť dobrú klobásu na grile? Pozor na 3 chyby. Kvôli nim je suchá a chutí ako podrážka

13.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik/freepik). Počasie nás rozmaznáva, a tak čoraz viac ľudí uvažuje o rozohriatí grilu. Teoreticky nie je nič jednoduchšie ako klobáska z grilu. V praxi má však výsledok často ďaleko od dokonalosti. Prečítajte si, ako ju pripraviť, aby ste tentoraz získali tú najlepšiu grilovanú klobásu. Ako pripraviť dobrú klobásu na […]
Menej ako 1 min. min.

13.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik/freepik).

Počasie nás rozmaznáva, a tak čoraz viac ľudí uvažuje o rozohriatí grilu. Teoreticky nie je nič jednoduchšie ako klobáska z grilu. V praxi má však výsledok často ďaleko od dokonalosti. Prečítajte si, ako ju pripraviť, aby ste tentoraz získali tú najlepšiu grilovanú klobásu.

Ako pripraviť dobrú klobásu na grile?
Foto: freepik/freepik

Nedá sa poprieť, že počasie opäť zúri. Hoci nie všetci sú spokojní, mnohí si mädlia ruky. Teplé a slnečné dni nabádajú ľudí, aby na pozemku rozohriali gril a využili na apríl nezvyčajné teploty. Pre mnohých sa žiadna grilovačka nezaobíde bez klobások, ale tento zdanlivo jednoduchý pokrm môže spôsobiť isté sklamanie. Aké?

Ktoré klobásy na grilovanie sú najlepšie? Týmto sa vyhnite veľkým rozdielom

Prvú chybu môžete urobiť už pri nakupovaní. Niektorí sa riadia cenou, iní zložením. Vyhnite sa predovšetkým tým s nízkym obsahom vody. Takéto po vhodení na gril rýchlo vyschnú a jednoducho sa stanú nechutnými. Aká je najlepšia klobása na grilovanie? Najlepšie budú tie polotrvanlivé alebo nekaziace sa, s menej zložkami, bez zvláštnych prísad a s vysokým stredným obsahom mäsa a vody. Vďaka tomu budú pri grilovaní šťavnaté a chutné.

Ako pripraviť dokonalú klobásu na grile? Mnohí ľudia zabúdajú a potom ľutujú

Ďalšou chybou je zapáliť gril ako pekelný oheň. Klobásy, rovnako ako iné druhy mäsa, chutia lepšie, keď sa pripravujú pri stálej a miernej teplote. Príliš veľký plameň pod roštom spôsobí, že sa rýchlo spália a vo vnútri sa nedopečú. Ideálna klobása bude vnútri šťavnatá a zvonka dobre ochutená s chrumkavou kôrkou.

Ďalšou chybou je vyhýbať sa koreniu. Klobásy, rovnako ako bravčovú krkovičku alebo steaky, môžete pokojne potierať marinádou alebo obľúbeným korením. A čo krájanie? Tu je asi rovnako veľa zástancov ako odporcov. Odporcovia celkom oprávnene poukazujú na to, že krájanie zbavuje klobásu cenného tuku. Počas grilovania sa však tak či onak lámu. Napriek tomu, ak chcete, aby pokrm vyzeral chutne a esteticky, je dobré klobásu trochu narezať. Nezabudnite to urobiť rovnomerne a nie príliš hlboko, najlepšie nie hlbšie ako 3 mm. V opačnom prípade sa klobása jednoducho rozpadne.

Klobásky aspoň troška narežte.
Foto: pixabay/Hans

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tu je recept na marinádu na bravčovú krkovičku, ktorá je užitočná v každej kuchyni. Dôležité sú pomery

Čo znamenajú biele zvyšky na klobásach? Často vyvoláva odpor. Málokto vie, čo to v skutočnosti je

The post Ako pripraviť dobrú klobásu na grile? Pozor na 3 chyby. Kvôli nim je suchá a chutí ako podrážka appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie