Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako rýchlo a efektívne vyčistiť gril? Tieto spôsoby vás prekvapia

14.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (). Teplé dni nás lákajú variť a grilovať vonku. Aby však bolo jedlo chutné, musíme sa o gril dôkladne starať a čistiť ho. Bohužiaľ, zvyčajne je to zdĺhavá a náročná úloha. Nečistoty na ňom sa ťažko odstraňujú. Existujú však osvedčené metódy. Pomôžu rýchlo vyčistiť gril. Zistite, ako na to. Jar […]
Menej ako 1 min. min.

14.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe ().

Teplé dni nás lákajú variť a grilovať vonku. Aby však bolo jedlo chutné, musíme sa o gril dôkladne starať a čistiť ho. Bohužiaľ, zvyčajne je to zdĺhavá a náročná úloha. Nečistoty na ňom sa ťažko odstraňujú. Existujú však osvedčené metódy. Pomôžu rýchlo vyčistiť gril. Zistite, ako na to.

Jar a leto sú neodmysliteľne spojené s grilovaním. Po každej takejto hostine nás však čaká nepríjemná povinnosť čistenia grilu.
Foto: shutterstock/Sergei Telenkov

Jar a leto sú neodmysliteľne spojené s grilovaním. Po každej takejto hostine nás však čaká nepríjemná povinnosť čistenia grilu. Našťastie to už nemusí byť problém. Existujú jednoduché spôsoby, ako sa zbaviť nečistôt z grilu. Čo použiť na odstránenie zvyškov a zaschnutej mastnoty.

Ako vyčistiť gril?

Grilovacia sezóna je v plnom prúde. Je dôležité vedieť, ako sa starať o svoj gril. Vydrží vám dlhé roky a pripravované jedlá na ňom budú aj dobre chutiť. Ak ste teda svoj gril už dlho nepoužívali, najprv z neho odstráňte prach pomocou vlhkej handričky namočenej v prostriedku na umývanie riadu. Potom ho celý osušte kuchynskou utierkou.

Najprv z neho odstráňte prach pomocou vlhkej handričky namočenej v prostriedku na umývanie riadu.
Foto: shutterstock/Shevtsova Yuliya

Dôležité je tiež odstrániť všetky zvyšky jedla ihneď po použití grilu, kým je ešte teplý. Na to sa vám bude hodiť drevená špachtľa. Je lepšie to urobiť hneď. Pripálenie a zvyšky sa po zaschnutí odstraňujú ťažšie.

Čistenie grilu – ako na to?

Gril sa počas používania veľmi ľahko zašpiní. Ako gril ľahko a účinne vyčistiť? V prvom rade budete potrebovať správne príslušenstvo. Na silné znečistenie je najlepšie použiť kovovú škrabku alebo kefu s tvrdými štetinami. Na jednoduché čistenie grilu môžeme naopak použiť špongiu alebo drsnú škrabku.

Fólia bude fungovať ako drôtený čistič.
Foto: shutterstock/J.J. Gouin

Okrem toho je užitočné poznať spôsoby účinného umývania grilu. Predstavujeme osvedčené metódy. Vďaka nim bude váš gril žiarivý. Čo používať:

Kyselina citrónová – obsahuje zložky, ktoré nám pomôžu obnoviť lesk aj tých najznečistenejších častí grilu. Prípravok tiež dodá grilu pekný lesk.

Tablety do umývačky riadu – stačí ich zľahka navlhčiť vodou. Použite ich namiesto špongie pri utieraní jednotlivých častí. Rýchlo sa zbavíte pripálených zvyškov a zaschnutej mastnoty.

Cibuľa – ide o málo známy, ale mimoriadne účinný spôsob čistenia grilu. Jednoducho naberte cibuľu na vidličku a potrite ňou teplý rožeň. Zelenina tak rozpustí mastnotu a uľahčí jej neskoršie odstránenie.

Hliníková fólia – jednoducho zrolujte fóliu do gule. Potom ňou rázne utrite časti grilu. Fólia bude fungovať ako drôtený čistič. Ľahko odstráni pripálené zvyšky jedla.

Noviny – na čistenie grilu môžete použiť aj noviny. Stačí ich pevne pokrčiť. Môžete ich použiť na utieranie rôznych častí. Papier skvele absorbuje nahromadenú mastnotu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Plynový gril, hrdina prvomájového stretnutia. Ktorý si vybrať? Ako funguje?

Radšej sa vzdajte používania tejto položky na grile a nahraďte ju zdravšou.

The post Ako rýchlo a efektívne vyčistiť gril? Tieto spôsoby vás prekvapia appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie