Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako sa staráte o čučoriedky? Po odkvitnutí na ne dávajte pozor. Budete zbierať celé koše sladkých plodov

26.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Josef Hanus). Ako vypestovať čučoriedkový krík, aby prinášal naozaj sladkú úrodu? Základné chyby v starostlivosti môžu spôsobiť, že plody budú kyslé. Zistite, čomu sa vyhnúť, a čoskoro si na nich budete môcť pochutnávať. Ako sa správne starať o čučoriedky?Foto: shutterstock.com/Josef Hanus Čučoriedky sú obľúbeným ovocím, ktoré jete celé leto. […]
Menej ako 1 min. min.

26.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Josef Hanus).

Ako vypestovať čučoriedkový krík, aby prinášal naozaj sladkú úrodu? Základné chyby v starostlivosti môžu spôsobiť, že plody budú kyslé. Zistite, čomu sa vyhnúť, a čoskoro si na nich budete môcť pochutnávať.

Ako sa správne starať o čučoriedky?
Foto: shutterstock.com/Josef Hanus

Čučoriedky sú obľúbeným ovocím, ktoré jete celé leto. Je dokonale sladké, šialene chutné a zároveň zdravé, pretože obsahuje veľa cenných látok a minerálov. Obsahuje aj zdraviu prospešné antioxidanty. Aby ste si jeho chuť mohli vychutnať kedykoľvek, oplatí sa ho vysadiť v záhrade.

Kde vysadiť čučoriedky v záhrade? Správne miesto je polovica úspechu

Plody čučoriedok sú malé, okrúhle a tmavomodrej farby. Dozrievajú od júla do septembra. Obsahujú vitamíny skupiny B, vitamíny A, E, D, C, K, kyselinu listovú, vápnik, draslík, horčík a mnohé ďalšie cenné živiny. Niet divu, že sa im hovorí skutočná vitamínová bomba. Keďže jej pestovanie nie je najnáročnejšie, oplatí sa mať ju v záhrade. Na čo by ste mali dbať, aby priniesla ovocie? V prvom rade jej vyberte slnečné miesto s kyslou pôdou (pH aj 3,5-5). Práve zabezpečenie týchto podmienok prinesie oveľa sladšiu úrodu.

Keď chcete mať sladké plody, vysaďte čučoriedku na slnečné miesto s kyslou pôdou.
Foto: shutterstock/New Africa

Čo potrebuje čučoriedka? Majte na pamäti tieto veci a prinesiete ovocie

Dôležitou otázkou pri pestovaní čučoriedok je ich zavlažovanie. Keďže ker uprednostňuje pomerne vlhkú pôdu, nemalo by sa na to zabúdať, najmä v období horúčav, ale aj počas kvitnutia a nasadzovania plodov. Vtedy si vyžadujú ešte viac vody. V opačnom prípade môže byť úroda kyslá. Keď začne kvitnúť a hneď po skončení kvitnutia ho nezabudnite prihnojiť vhodným hnojivom, najlepšie takým, ktoré okysľuje pôdu a má nízky obsah dusíka. To zabezpečí, že bude plodiť naozaj hojne a predovšetkým sladko.

Aké je najlepšie hnojivo pre čučoriedky? Vyrobíte si ho sami

Čučoriedky môžete hnojiť prípravkami, ktoré sú pre ne určené a ktoré nájdete v každom záhradníctve, alebo doma pripravenou zmesou. Na jej prípravu potrebujete asi 5 g kyseliny citrónovej a 5 litrov vody. Časť tekutiny nalejte do pohára, prášok v nej dôkladne rozpustite, pridajte neúplnú polievkovú lyžicu čerstvej citrónovej šťavy a všetko zalejte zvyškom vody. Okamžite použite. Túto kúru môžete opakovať každých štrnásť dní počas kvitnutia. Môžete si byť istí, že krík bude oplývať šťavnatými a sladkými plodmi.

Najlepšie hnojivo pre čučoriedky predstavuje roztok kyseliny citrónovej a vody.
Foto: shutterstock/Ekaterina43

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pol lyžičky nasypte do vody a nastriekajte na čučoriedky. Vošky rýchlo utečú za plot k susedovi

Vošky a plesne z čučoriedok zmiznú. Stačí ich postriekať „cesnakovou vodou“

The post Ako sa staráte o čučoriedky? Po odkvitnutí na ne dávajte pozor. Budete zbierať celé koše sladkých plodov appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie