Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako sa vyhnúť utrpeniu. Dosiahnite Lad

www.slovanskenoviny.sk/rss Celý náš život je školou duší, v ktorej sa človek učí zodpovednosti, uvedomelosti a múdrosti. Toto školenie prebieha nie formou prednášok, ale formou situácií, udalostí a životných kríz, ktorým človek čelí. Kým sa človek nenaučí potrebnú lekciu, bude ňou ďalej prechádzať s rôznymi ľuďmi, na rôznych miestach, kým nedosiahne integritu. To platí ako pre súčasnú inkarnáciu, […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Celý náš život je školou duší, v ktorej sa človek učí zodpovednosti, uvedomelosti a múdrosti. Toto školenie prebieha nie formou prednášok, ale formou situácií, udalostí a životných kríz, ktorým človek čelí. Kým sa človek nenaučí potrebnú lekciu, bude ňou ďalej prechádzať s rôznymi ľuďmi, na rôznych miestach, kým nedosiahne integritu.

To platí ako pre súčasnú inkarnáciu, tak aj pre nasledujúce.

V škole života  existujú dva hlavné spôsoby učenia : Práca a rodina

Učenie je tímový proces . Preto nás iní ľudia (vtelené duše) ako v práci, tak aj v rodine vždy ovplyvňujú svojimi činmi, slovami, túžbami či nárokmi, spôsobujú nám utrpenie a prežívanie negatívnych emócií. Práve tieto momenty sú učebnými situáciami pre pochopenie Celku  (Pokon), v ktorých sa učíme sebaovládaniu, rešpektu a prijatiu. Ako pracujeme, dostávame lekciu za lekciou, ktorej úlohou je  pomôcť nám stať sa zodpovednejšími , uvedomelejšími a múdrejšími Dušami.

Rovnaké lekcie sa učíme v rodinnom živote.

Absolvovanie životných lekcií je dosť ťažké a málokedy sa ich niekomu podarí prejsť na prvý raz. Zdá sa, že mnohí ľudia sa pohybujú v začarovanom kruhu : dostanú jednu prácu – dajú výpoveď – získajú inú prácu – znova dajú výpoveď – a znova si hľadajú prácu… To isté so vzťahmi, stretávajú sa (berú sa), nespokojní sa rozvádzajú a utekajú si hľadať iného (manžela, manželku) – znovu sa vydávajú a zase rozvádzajú –  a tak ďalej v kruhu…

V dôsledku toho sú sklamaní a trpia.  Až keď sa ľudia naučia porozumieť si a zbavia sa egoizmu svojej mysle, môžu žiť harmonicky s druhým človekom. Len tým, že sa naučia brať do úvahy potreby toho druhého, začnú duše napredovať vo svojom vývoji. V skutočnosti  sú akékoľvek životné lekcie (ťažkosti) určené len na to, aby sa človek niečo naučil.

A utrpenie vždy naznačuje, že Duša sa nechce učiť a radšej uteká pred ťažkosťami namiesto toho, aby ich žila, uvedomovala si a prekonávala.

Aby človek v Škole života skutočne dosiahol integritu a rozvinul svoju myseľ,  prejavuje sa to:

Všímavosť

Prijatie (pokora, trpezlivosť);

zodpovednosť;

Rešpekt

Ak má človek tieto vlastnosti, potom je dobrý študent.

ak je dobrý študent, nebude trpieť , pretože utrpenie je palica, pomocou ktorej život (Božské sily) stimuluje iba neopatrných študentov.

Chvíle utrpenia a chvíle šťastia  sú skúškami v Škole života. Keď sa človek len teší zo života, ale nekoná dobré a spravodlivé skutky, neštuduje, ako správne žiť a nesnaží sa nezištne pomáhať druhým, veľmi rýchlo stratí všetko, čo má a začne trpieť. To znamená, že utrpenie vzniká vtedy, keď si človek užíva, zabúda na druhých.

Utrpenie docieli vytriezvenie v človeku a zbaví ho ilúzií, že človek nie je nikomu nič dlžný a môže si robiť, čo chce, bez toho, aby premýšľal o dôsledkoch.

To platí pre nás všetkých. Aby sme to všetko pochopili,  potrebujeme spoľahlivý nástroj a Cestu, pre Slovanov je to ŽIŤ PODĽA KONOV VESMÍRU.

Naši predkovia nám odkázali tieto Vedomosti (Véda), aby sme mohli byť skutočne šťastní.

Príspevok Ako sa vyhnúť utrpeniu. Dosiahnite Lad je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie