Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako sa zbaviť krtka v záhrade? Moja matka je efektívna a neberie žiadnych väzňov. „Chudák pes“

11.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Vita Serendipity). Ako sa zbaviť krtka v záhrade? Zabudnite na silné chemikálie či nehumánne pasce. Robte to ako moja matka – táto metóda funguje perfektne, ale je tu jedna podmienka: musíte mať huňatého psa alebo osobu, ktorá vás nebude súdiť, keď budete žiadať o srsť. Ako sa zbaviť krtka […]
Menej ako 1 min. min.

11.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Vita Serendipity).

Ako sa zbaviť krtka v záhrade? Zabudnite na silné chemikálie či nehumánne pasce. Robte to ako moja matka – táto metóda funguje perfektne, ale je tu jedna podmienka: musíte mať huňatého psa alebo osobu, ktorá vás nebude súdiť, keď budete žiadať o srsť.

Ako sa zbaviť krtka v záhrade?
Foto: shutterstock.com/Vita Serendipity

Krtkovia sú veľmi milé, zlaté, no bohužiaľ aj problémové hlodavce, a hoci sú v istom zmysle užitočné, žiaľ, ich kopčeky nemajú pozitívny vplyv na estetiku našich záhrad. Samozrejme, krtkov zo záhrad sa ľahko zbavíte a nie je potrebné používať silné chemikálie ani pasce.

Moja matka pozná skvelý spôsob, ako sa vysporiadať s týmito hlodavcami. Pes sa však skryje, keď počuje slovo „krtek“ a tvári sa, že tam nie je. Jednoducho nemá rád, keď ho češe.

Ako sa zbaviť krtka? Môj pes s tým veľmi pomáha

Mám veľkú záhradu a bohužiaľ, pred časom sa tam usadil krtko alebo celá rodinka krtkov. Keď mama začala počítať kôpky, zastavila sa v pätnástich, zavolala psa a chytila kefu. Náš pes je rasa nížinného ovčiaka, čo znamená, že má dosť dlhú srsť. Moja mama vyčesala psa takmer tak dôkladne ako na Vianoce a rozdelila kader srsti na niekoľko častí.

Vložila ich do niekoľkých kôp a sledovala. Od druhého dňa sa už žiadne nové kôpky neobjavili. Pes sa urazil a neupokojila by ho ani najlepšia klobása, ale hej – keď sa niečo podarí, mama neberie žiadnych väzňov. (Pes nebol zranený.)

Prečo to funguje?

Psí pach zanechaný na srsti účinne odplaší krtka, ktorý má celkom citlivý čuch. Keď zacíti predátora, vzdiali sa z miest, kde je vôňa výrazná a s najväčšou pravdepodobnosťou sa k nim tak skoro nevráti. Ak teda máte v rodine psíka, problém s krtkami vyriešite ošetrením starostlivosti o psa.

Ak však nie, zájdite k psiemu kaderníkovi alebo aj do veterinárnej ambulancie. Keď vysvetlíte situáciu, určite sa vám podarí získať prameň psích chlpov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pred príchodom teplých dní nakrájam citrón na plátky a zapichnem klinčeky. Zastavujem inváziu do môjho domova

Vytrvalé ovocné mušky rušia pokoj vo vašej kuchyni? Vyskúšajte lacné metódy a rozlúčte sa s nimi navždy!

The post Ako sa zbaviť krtka v záhrade? Moja matka je efektívna a neberie žiadnych väzňov. „Chudák pes“ appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie