Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako sa zbaviť mravcov? Máte to doma, len to rozsypte, kde sa ukazujú

Medzi najotravnejší hmyz patria nielen komáre a muchy, ale aj mravce. Keď sa títo začnú šíriť v našich domovoch, zbaviť sa ich sa stáva pomerne náročnou úlohou. Našťastie existuje niekoľko účinných metód, ktoré pomáhajú udržať tieto všadeprítomné tvory mimo našich domovov. Mravce sa rozmnožujú veľmi rýchlo a ich prítomnosť môže viesť ku kontaminácii potravín, poškodeniu […]
Menej ako 1 min. min.

Medzi najotravnejší hmyz patria nielen komáre a muchy, ale aj mravce. Keď sa títo začnú šíriť v našich domovoch, zbaviť sa ich sa stáva pomerne náročnou úlohou. Našťastie existuje niekoľko účinných metód, ktoré pomáhajú udržať tieto všadeprítomné tvory mimo našich domovov.

Mravce sa rozmnožujú veľmi rýchlo a ich prítomnosť môže viesť ku kontaminácii potravín, poškodeniu drevených častí domu, keď si v ich blízkosti začnú stavať hniezda, a poškodeniu hľúz a koreňov rastlín v záhrade. Môžu tiež napadnúť iné druhy hmyzu, ktoré prirodzene zabraňujú šíreniu mšiciam, a poškodiť tak púčiky, kvety a trávnik. Mravce môžu spôsobiť aj bolestivé uštipnutia, na ktoré sú obzvlášť citliví ľudia alergickí na jed iného blanokrídleho hmyzu, atopici a alergici. Ako sa teda zbaviť tohto hmyzu z vášho domu a záhrady?

Ako sa zbaviť mravcov z vášho domu?

Okrem použitia prostriedkov dostupných v záhradkárskych obchodoch existuje mnoho ďalších spôsobov, ako sa mravcov zbaviť. Tie sú prírodné a neobsahujú škodlivé chemikálie, ktoré môžu predstavovať riziko pre deti a domáce zvieratá. Jedným z najjednoduchších spôsobov ochrany pred mravcami je rozsypanie kukuričnej múky, najlepšie v okolí hniezd a na pochodových trasách hmyzu. Škrob v kukurici je pre mravce smrtiaci.

Ďalším účinným spôsobom je použitie odvaru z cesnaku. Stačí rozdrviť niekoľko strúčikov a zaliať ich litrom teplej vody, potom ich nechať 24 hodín na teplom mieste. Po uplynutí tejto doby nalejte tekutinu do fľaše s rozprašovačom a postriekajte miesta, kde mravce pozorujete, najmä ich hniezda. Škoricou je dobré posypať aj postele a iné miesta, kde sa mravce usadili.

Čo odrádza mravce?

Mravce neznášajú ani niektoré pachy. Ak nechcete, aby sa vo vašej záhrade udomácnili, jednoducho si do nej nasaďte bylinky, napríklad tymián, nechtík, levanduľu alebo majoránku. Mravce odpudzuje aj vôňa žihľavy, paliny, mäty, éterických olejov (škorica, mäta, levanduľa), bazalky, klinčekov, korenia alebo octu.

Okrem toho, aby ste predišli napadnutiu mravcami, nezabudnite nenechávať zvyšky jedla v záhrade alebo na terase. Omrvinky chleba ponechané na pulte, neumytý riad v dreze alebo pohár nevypitého džúsu prilákajú hmyz. Aj chvíľka nepozornosti a otvorené okno alebo dvere na terasu môžu spôsobiť, že mravce obsadia domácu kuchyňu alebo špajzu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie