Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako sa zbaviť mravcov z vášho domova? Stačí pár kvapiek tohto produktu a hmyz v panike utečie

03.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Majitelia rodinných domov a jednoposchodových bytov určite nepatria medzi fanúšikov hmyzu presláveného svojou pracovitosťou. Mravce sú opakujúcim sa problémom, ktorý je ťažký vyriešiť. Predstavíme vám niekoľko metód, ktoré môžu byť účinné a pomôžu vám zabudnúť na nechcených nájomníkov. Ako sa zbaviť mravcov?Foto: shutterstock/New Africa Mravce sú povestné […]
Menej ako 1 min. min.

03.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

Majitelia rodinných domov a jednoposchodových bytov určite nepatria medzi fanúšikov hmyzu presláveného svojou pracovitosťou. Mravce sú opakujúcim sa problémom, ktorý je ťažký vyriešiť. Predstavíme vám niekoľko metód, ktoré môžu byť účinné a pomôžu vám zabudnúť na nechcených nájomníkov.

Ako sa zbaviť mravcov?
Foto: shutterstock/New Africa

Mravce sú povestné svojou pracovitosťou. Práve týmto malým stvoreniam vďačíme za úrodnú pôdu a čistenie lesného odpadu. Nič to však nemení na tom, že ich prítomnosť v našich domácnostiach zrazu začne byť problémom a my im s radosťou umožníme existenciu v spoločnom priestore.

Hmyz pochoduje vo veľkých skupinách a zbavenie sa často jedného „hniezda“ neznamená, že sa podarí odvrátiť konflikt s ostatnými, ktorí sú s najväčšou pravdepodobnosťou už na ceste do nášho bytu. Pozrite sa, čo spôsobuje, že zostávajú v našich domovoch a akými metódami sa ich možno zbaviť.

Čo robiť proti mravcom v dome? Kolónie hmyzu medzi sebou komunikujú

Najčastejším dôvodom objavovania sa mravcov v domácnostiach je hľadanie potravy, ktorá často pri príprave končí na zemi. Preto je najdôležitejšou otázkou udržiavanie čistoty. To, čo hmyz láka najviac, je cukor a bielkoviny. Ak bojujeme s opakujúcim sa problémom, dôkladne si skontrolujte skrinky s týmito výrobkami. Možno sa náhodou vysypali z koša.

Ako sme už spomenuli, zbavenie sa jednej vlny mravcov problém úplne nevyrieši. Môže za to spôsob komunikácie, na ktorý využívajú feromóny. Po nájdení potravy jedna kolónia okamžite upozorní druhú, ktorá sa bez chvíľkového zaváhania rozhodne prísť na hostinu ohlásenú jej priateľmi. Našťastie, príroda nám dáva rôzne metódy, ktorými môžeme bojovať s malými robotníkmi. Ako sa teda zbaviť mravcov v domácnosti. Tu je niekoľko rád.

Spôsoby, ako sa zbaviť mravcov. Namiesto produktov z obchodu umyte podlahu prípravkom z kuchyne

Najlacnejší spôsob, ako vyriešiť problém s mravcami, je posypať soľ. Áno, čítate správne – stačí ju nasypať na cestičky, po ktorých migruje hmyz a nechať pár dní pôsobiť. Mravce to síce nezabije, ale účinne ich to odradí od pobytu v našej domácnosti. Ak však nie ste presvedčení o tom, že máte na tanečnom parkete stopu kuchynského zvýrazňovača chuti, môžete sa uchýliť k najjednoduchšej a známej metóde, ktorou je umývanie podlahy. Tentokrát odporúčame namiesto tekutého či iného čistiaceho prostriedku pridať pár kvapiek citrónovej šťavy. Príjemná vôňa citrusových plodov vytvára pre mravce pachovú bariéru. Mravce neznášajú kyslé a horké tóny. Použitím tejto metódy si môžete byť istí, že problém bude vyriešený raz a navždy.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Teraz je ten najlepší čas zbaviť sa ich zo záhrady. Ak to neurobíte, zožerú všetko

Robia spúšť v záhradách a vnikajú do domov. Smrdia na diaľku. Invázia sa začína

The post Ako sa zbaviť mravcov z vášho domova? Stačí pár kvapiek tohto produktu a hmyz v panike utečie appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie