Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako sa zbaviť pupienkov na chrbte? Bežte do kuchyne a pridajte do kúpeľa. Uvidíte rozdiel

20.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Voyagerix). Problematická pokožka so sklonom k akné si vyžaduje špeciálnu pozornosť a starostlivosť prispôsobenú jej potrebám. V opačnom prípade sa problém môže zhoršovať a zhoršovať. Ako sa zbaviť pupienkov na chrbte bez invazívnych zákrokov a míňania peňazí na ďalšie kozmetické prípravky? Ako sa zbaviť pupienkov na chrbte? Foto: shutterstock/Voyagerix […]
Menej ako 1 min. min.

20.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Voyagerix).

Problematická pokožka so sklonom k akné si vyžaduje špeciálnu pozornosť a starostlivosť prispôsobenú jej potrebám. V opačnom prípade sa problém môže zhoršovať a zhoršovať. Ako sa zbaviť pupienkov na chrbte bez invazívnych zákrokov a míňania peňazí na ďalšie kozmetické prípravky?

Ako sa zbaviť pupienkov na chrbte?
Foto: shutterstock/Voyagerix

Pupienky na chrbte sú nepríjemným problémom, s ktorým bojuje mnoho ľudí. Vzhľadom na to, že sú bez pomoci iných ťažko dosiahnuteľné, môže byť niekedy ťažké ich skrotiť. Ako si s nimi môžete poradiť pomocou jednoduchých, domácich metód?

Čo spôsobuje akné na chrbte? Pravdepodobne robíte tieto chyby

Pupienky na chrbte sa zvyčajne tvoria v dôsledku pórov upchatých nečistotami, odumretou pokožkou alebo kožným mazom. Faktormi sú aj hormonálne problémy a nedostatočná hygiena, ktorá nemusí nevyhnutne zahŕňať telesnú hygienu, ale napríklad aj príliš zriedkavé pranie pyžama alebo posteľnej bielizne. Čo ešte?

Dlhodobý stres.

Nnedostatočná starostlivosť o pokožku. Pri nadmernej produkcii kožného mazu mnohí ľudia mylne siahajú po vysoko vysušujúcej kozmetike, čím vzniká začarovaný kruh. Suchá pleť produkuje ešte viac mazu.

Silne obtiahnuté umelé oblečenie, ktoré pokožku obtiera, čím sa vytvára zápal.

Strava chudobná na živiny a bohatá na vysoko spracované a sladké potraviny.

POZOR! Akné je vážny problém. Ak bojujete s pupienkami, oplatí sa poradiť s odborníkom. Pred vyskúšaním domácich prostriedkov sa poraďte s dermatológom.

Nikdy nevynechávajte večernú sprchu a používajte len jemné prípravky určené pre problematickú pokožku. Nedrhnite ju, len masírujte.
Foto: shutterstock/fizkes

Ako sa zbaviť pupienkov na chrbte? Postupujte podľa týchto jednoduchých pravidiel

Začnite boj proti pupienkom na chrbte zavedením niekoľkých základných pravidiel osobnej hygieny.

Aj keď ste unavení, nevynechávajte večernú sprchu a používajte len jemné prípravky určené pre problematickú pokožku. Nedrhnite ju, len masírujte.

Nezabudnite si aspoň raz týždenne vymeniť posteľnú bielizeň (najmä v lete, keď sa veľa potíte) a pyžamo ešte častejšie. Zvážte aj pravidelné pranie uterákov.

Ak je to možné, noste voľné, menej obtiahnuté blúzky z prírodných tkanín.

Namiesto vysušovania pokožky ju udržiavajte hydratovanú, a to vnútorne (vypite aspoň 2 litre vody denne) aj zvonka (používajte jemnú hydratačnú kozmetiku).

Pravidelne používajte opaľovací krém a vyhýbajte sa opaľovaniu, ktoré môže problém ešte zhoršiť.

V žiadnom prípade si pupienky neškriabte ani nevytláčajte.

Čo sa pupienkom na chrbte nepáči? Doprajte im relaxačný kúpeľ

Bylinkové kúpele pokožku jemne osviežia a vyčistia, zatiaľ čo samotné sedenie v teplej vode má relaxačný účinok.
Foto: shutterstock/New Africa

Správna hygiena je kľúčom v starostlivosti o pupienky a ich zmiernenie. Namiesto kupovania ďalších kozmetických prípravkov zaveďte bylinkové kúpele. Ideálne sú na to šalvia, harmanček alebo trojfarebná maceška. Keď už budete pri tom, nezabudnite si dôkladne umyť chrbát, najlepšie špeciálnou kefkou a jemným gélom. Umyte ho aj potom. Bylinné zmesi pokožku jemne osviežia a vyčistia, zatiaľ čo samotné sedenie v teplej vode má relaxačný účinok. Nezabúdajte, že na stav pokožky nepriaznivo vplýva aj stres, preto myslite na kúpanie s doplnkami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Dermatológovia hodnotia domáce prostriedky na akné. Na ktoré by ste si mali dávať pozor?

Jazvy po akné? Nechajte pôsobiť na pokožke až 10 minút. Pripomienka pupienkov nebude výrazná

The post Ako sa zbaviť pupienkov na chrbte? Bežte do kuchyne a pridajte do kúpeľa. Uvidíte rozdiel appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie