Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako sa zbaviť vošiek v záhrade? Je to jednoduchšie, ako si myslíte. Skutočne slovenská zelenina vám príde vhod

28.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/CatherineLProd). Vošky napadli vašu záhradu a zhlukujú sa na vašich paradajkách a ružiach? Uisťujeme vás, že máme liek. Stavím sa, že málokto pozná tento spôsob boja proti voškám, a pritom stačí jedna obľúbená zelenina a spoločník. Takýto prírodný postrek vyrieši problém nadobro. Ako bojovať proti voškám?Foto: shutterstock/CatherineLProd Každý milovník […]
Menej ako 1 min. min.

28.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/CatherineLProd).

Vošky napadli vašu záhradu a zhlukujú sa na vašich paradajkách a ružiach? Uisťujeme vás, že máme liek. Stavím sa, že málokto pozná tento spôsob boja proti voškám, a pritom stačí jedna obľúbená zelenina a spoločník. Takýto prírodný postrek vyrieši problém nadobro.

Ako bojovať proti voškám?
Foto: shutterstock/CatherineLProd

Každý milovník ruží, paradajok alebo iných záhradných rastlín dobre vie, že len máloktorý hmyz je taký nepríjemný a ťažko kontrolovateľný ako vošky. Samozrejme, na trhu existuje celý rad prostriedkov a postrekov, ale ak nechcete vystavovať svoje ruže silným chemikáliám, použite tento prírodný postrek proti voškám. Sóda je účinná, to áno, ale nie tak účinná ako obľúbená zelenina všetkých Slovákov. Reč je, samozrejme, o cibuli. Hodiť sa bude aj cesnak.

Ako bojujete proti voškám? Najlepšie sú domáce prostriedky

1 veľká žltá cibuľa

2 strúčiky cesnaku

1 liter vody

Domáci postrek proti voškám – ako na to:

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky. Strúčiky cesnaku rozdrvte nožom – nemusíte ich lúpať.

Nakrájanú cibuľu vložte do hrnca a pridajte vodu. Priveďte do varu na miernom ohni a varte približne 20 minút. Vypnite horák.

Do horúceho, ale už nie vriaceho vývaru pridajte cesnak a nechajte ho úplne vychladnúť.

Vychladnutý vývar sceďte a nalejte do nádoby s rozprašovačom. Potom ho nastriekajte na rastlinu vo vzdialenosti približne 15 cm. Na druhý deň by ste mali vidieť oveľa menej vošiek. Opakujte podľa potreby.

Na výrobu domáceho postreku proti voškám použite cibuľu a cesnak.
Foto: shutterstock/Miss Pop

Ako rozpoznáte vošky?

Mnohí z vás pravdepodobne veľmi dobre vedia, ako rozpoznať voška, ale ak so záhradkárčením ešte len začínate a na listoch alebo stonkách vašich rastlín sa objavia zhluky drobného hmyzu. Vošky môžu mať rôzne farby – môžu byť svetlé, takmer biele, svetlozelené alebo tmavé. Majú dva páry krídel a obdobie ich výskytu je na jar, keď sa z vajíčok liahnu larvy samičiek. V lete a na jeseň sa liahnu samčekovia.

Vošky sa živia rastlinnou šťavou a kladú vajíčka na stonky a listy. Sú nebezpečné nielen preto, že sajú šťavu, ale prenášajú aj vírusy, ktoré sú pre rastliny nebezpečné. Môžete sa ich však ľahko zbaviť a vôbec nemusíte používať chemikálie. Ako už viete, stačí cibuľa, cesnak a voda a vošky utečú tam, kde rastie piepor čierny.

Vošky sa vyskytujú v rôznych farbách.
Foto: pexels.com/Philipp Fahlbusch

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo robiť, keď vošky napadnú kvetné puky? Použite mimoriadne účinný odvar

Možno nepríjemne zapácha, ale zničí vošky, roztoče a múčnatku. Dajte do suda a zalejte vodou

The post Ako sa zbaviť vošiek v záhrade? Je to jednoduchšie, ako si myslíte. Skutočne slovenská zelenina vám príde vhod appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie