Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako schladiť byt v horúčave? Vezmite 1,20 EUR a utekajte do lekárne. Zabudnite na otváranie okien

27.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/smereka). Nemáte v byte klimatizáciu, no snívate o osviežujúcom chládku počas horúčav? Tu sú dve jednoduché metódy, ktoré vám pomôžu dosiahnuť tento efekt. Sú nielen lacné, ale v mnohých prípadoch aj veľmi účinné. Ako schladiť byt v horúcom počasí?Foto: shutterstock/smereka So začiatkom astronomického leta prišli na Slovensko horúčavy. Meteorológovia […]
Menej ako 1 min. min.

27.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/smereka).

Nemáte v byte klimatizáciu, no snívate o osviežujúcom chládku počas horúčav? Tu sú dve jednoduché metódy, ktoré vám pomôžu dosiahnuť tento efekt. Sú nielen lacné, ale v mnohých prípadoch aj veľmi účinné.

Ako schladiť byt v horúcom počasí?
Foto: shutterstock/smereka

So začiatkom astronomického leta prišli na Slovensko horúčavy. Meteorológovia predpovedajú, že v najbližších dňoch v niektorých oblastiach našej krajiny prekročí teplota 30 stupňov Celzia. Nie každý z nás má doma klimatizáciu, ktorá uľahčuje prežitie horúčav. Hľadáme teda iné spôsoby, ako schladiť naše byty. Čo môžeme urobiť? Máme pre vás niekoľko užitočných rád.

Ako schladiť byt v horúcom počasí? Tu je spoľahlivý a lacný spôsob

Jedno z najdôležitejších pravidiel sa týka nadmerného prehratia miestností. V horúcich dňoch by sme tomu mali zabrániť. Izotermické fólie sú v takýchto prípadoch veľmi nápomocné. V mnohých lekárňach ich dostanete už za 1,20 EUR. Deku pripevníme na okná striebornou stranou von. Vďaka tomu bude náter odrážať slnečné lúče a náš byt nebude tak horúci.

Domáca klimatizácia? Krok za krokom

Horúce dni je najlepšie stráviť v klimatizovaných miestnostiach. Nie každý si však takéto riešenie môže dovoliť. Na internete však nájdeme návody, ktoré nám vysvetlia, ako si pripraviť domácu verziu klimatizácie. Budeme potrebovať: ventilátor, vodu, soľ, kovovú misku, nádobu na kocky ľadu. Čo by ste mali urobiť? Tu je jednoduchý návod krok za krokom.

Zmiešajte vodu so soľou.

Nalejte zmes do nádob na kocky ľadu.

Dáme ich do mrazničky.

Vložte kocky do kovovej misky.

Nakoniec misku postavíme pred bežiaci ventilátor.

TIP! V horúcich dňoch radšej neotvárajte okná. Dôvod? Do miestností sa dostáva horúci vzduch, ktorý zvyšuje teplotu v dome či byte. Okná je najlepšie otvárať večer, keď je teplota najnižšia.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nasaďte si gumenú rukavicu a nastriekajte lakom na vlasy. Jednoduchý patent vám uľahčí život

Vložte špongiu do chladničky. Šikovný trik, ktorý stojí za to poznať

The post Ako schladiť byt v horúčave? Vezmite 1,20 EUR a utekajte do lekárne. Zabudnite na otváranie okien appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie