Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako si samej ostrihať vlasy? Držte sa pravidla 4C. Vyhnete sa tak efektu „na hrnček“

19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yanya). Strihanie alebo skracovanie vlasov svojpomocne vám môže ušetriť veľa peňazí a prinútiť vás žasnúť nad výsledkom, ale môže sa to skončiť aj úplným fiaskom. Ako sa vyhnúť katastrofe? Ako si vlasy ostrihať samým, aby boli rovnaké? Na pomoc prichádzajú osvedčené triky. Ako si samej ostrihať vlasy?Foto: shutterstock/Yanya Nie […]
Menej ako 1 min. min.

19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yanya).

Strihanie alebo skracovanie vlasov svojpomocne vám môže ušetriť veľa peňazí a prinútiť vás žasnúť nad výsledkom, ale môže sa to skončiť aj úplným fiaskom. Ako sa vyhnúť katastrofe? Ako si vlasy ostrihať samým, aby boli rovnaké? Na pomoc prichádzajú osvedčené triky.

Ako si samej ostrihať vlasy?
Foto: shutterstock/Yanya

Nie je ťažké ostrihať si vlasy, ale výsledky môžu byť ďaleko od toho, čo očakávate. Na internete nechýbajú návody, ako aj videá, ktoré ukazujú výsledky neuvážených rozhodnutí. Našťastie strihanie končekov nemusí vždy skončiť slzami a šprintom do kaderníctva.

Ako si strihať vlasy svojpomocne? Zistite, čo potrebujete

Samotné dobré úmysly na strihanie vlasov nestačia. Pre úspech a požadovaný efekt budú rozhodujúce predovšetkým nožnice. Budete tiež potrebovať:

hrebeň,

dve zrkadlá,

gumičky a sponky do vlasov.

TIP: Nožnice by mali byť kadernícke, a teda správne tvarované a ostré. Zabudnite na kuchynské nožnice alebo nožnice z detského peračníka. Strihaním vlasov s nimi si len viac uškodíte.

Ako si strihať vlasy svojpomocne? Pre úspech a požadovaný efekt budú rozhodujúce predovšetkým nožnice.
Foto: pexels/cottonbro studio

Ako si môžete sami zastrihnúť zadnú a prednú časť vlasov tak, aby boli rovnomerné? Je to jednoduchšie, ako si myslíte

Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, zastrihávanie končekov nie je vôbec ťažké. Zložitejšie môže byť skrátiť pramene o niekoľko centimetrov a dať im správny tvar, najmä vzadu. Najjednoduchšie je požiadať o pomoc inú osobu, ale vlasy si môžete zastrihnúť aj sami. Dôležité je držať sa kľúčového pravidla 4C a podľa toho si vlasy rozdeliť na pramene. Ako si vlasy ostrihať sama?

Navlhčite si vlasy a dôkladne ich rozčešte.

Vytvorte cestičku ako pri každodennom nosení. Potom oddeľte ďalšiu na vrchu hlavy, čím si vlasy rozdelíte na štyri časti: ľavú a pravú, hornú a dolnú.

Rozdeľte vlasy na pramene (najlepšie malé, aby sa vám ľahšie strihali), upevnite ich gumičkami alebo sponkami a špendlíkmi.

Vlasy strihajte po častiach asi 1 cm pod plánovanú dĺžku. Začnite strihať zozadu. Dbajte na to, aby ste strihali v rovnakej dĺžke.

Nakoniec odstráňte gumičky alebo sponky, vlasy rozčešte a v prípade potreby ich narovnajte nožnicami.

Ako si sama ostriháte vlasy na „bob“? V tomto prípade bude postup trochu odlišný. Rovnako ako pri rovnom strihu začnite navlhčením vlasov a ich dôkladným rozčesaním.

Vlasy zhromaždite tesne nad čelom, prečešte a zviažte gumičkou.

Rozdeľte chvost na dve rovnaké časti. Zozbierajte ďalší prameň. Sekcie môžete zaistiť gumičkami.

Prameň držte medzi ukazovákom a prostredníkom. Zastrihnite. Oddeľte jednotlivé pramene od copu a odstrihnite ich. Všetky by mali byť rovnako dlhé.

Nakoniec odstráňte gumičku, vlasy rozčešte a skontrolujte, či je tvar vlasov taký, aký má byť. V prípade potreby vlasy vyrovnajte.

Kučeravé vlasy je lepšie strihať suché.
Foto: Pixabay/kaboompics

TIP: Rovné alebo vlnité vlasy by sa mali strihať mokré, kučeravé vlasy je lepšie strihať suché. Prečo? Keď sa kučeravé vlasy vysušia, strácajú dĺžku. Takýmto krátkym strihaním budete mať väčšiu kontrolu nad ich tvarom. Rovné vlasy sa oveľa ľahšie strihajú za mokra.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Od mokrých po dokonalé. Ako si sušiť vlasy, aby boli zdravé a krásne

Žiadne spreje ani tyčinky. Používam ho len na elektrizujúce vlasy. Pomáha to hneď

The post Ako si samej ostrihať vlasy? Držte sa pravidla 4C. Vyhnete sa tak efektu „na hrnček“ appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie