Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako si vyrobiť zmrzlinu doma? Takto krémovú zmrzlinu nenájdete v žiadnej zmrzlinárni. Toto je jednoduchý recept

01.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zannaz). Ako si vyrobiť zmrzlinu doma? Je to najlepšia vec na jarné a letné dni, keď sa chceme schladiť a zjesť niečo chutné a sladké, no pre niektorých ľudí je domáca zmrzlina náročná na prípravu. Nič nemôže byť ďalej od pravdy – neuveriteľne krémovú zmrzlinu vyrobíte jednoducho. Táto chuť […]
Menej ako 1 min. min.

01.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zannaz).

Ako si vyrobiť zmrzlinu doma? Je to najlepšia vec na jarné a letné dni, keď sa chceme schladiť a zjesť niečo chutné a sladké, no pre niektorých ľudí je domáca zmrzlina náročná na prípravu. Nič nemôže byť ďalej od pravdy – neuveriteľne krémovú zmrzlinu vyrobíte jednoducho. Táto chuť sa nedá sfalšovať.

Ako si vyrobiť zmrzlinu doma?
Foto: shutterstock/zannaz

Domáca zmrzlina je najlepším dezertom počas teplých dní a skutočným potešením pre mlsné jazýčky. Dnes vám prezradíme, ako si vyrobiť zmrzlinu doma tak, aby svojou chuťou a krémovosťou porazila všetky zmrzliny z cukrárne či zmrzlinárne.

Nie je to nič zložité a určite vás prekvapí, že domáca zmrzlina je taká jednoduchá. Predstavujeme recept na jahodovú zmrzlinu, ale môžete použiť aj iné ovocie – tu sa medze nekladú.

Ako si vyrobiť zmrzlinu doma? Recept na dezert na horúce dni

Ingrediencie:

cca. 400 g jahôd,

200 ml smotany na šľahanie (treba poriadne vychladiť),

250 g syra mascarpone,

cukor alebo napr.xylitol podľa chuti.

Domáca zmrzlina – ako ju vyrobiť:

Krém aj mascarpone musia poriadne vychladnúť. Jahody umyte, otrhajte stopky a pomocou mixéra alebo mixéra vytvorte pastu. Môžete ich nakrájať aj na menšie kúsky. Pridajte cukor alebo iné sladidlo podľa chuti – tri polievkové lyžice by mali stačiť, pokiaľ nie sú jahody extrémne sladké. Vložte jahody do chladničky.

Studenú smotanu nalejeme do misky a za miešania pri vysokej rýchlosti šľaháme do nadýchanej hmoty, pričom postupne pridávame syr mascarpone. Keď zmes začne hustnúť, pridáme vychladnuté jahodové pyré a ešte chvíľu mixujeme.

Zmrzlinovú zmes nalejeme do nádoby a dáme na cca 4 hodiny do mrazničky. Po uplynutí tejto doby vyberieme a opäť chvíľu premiešame, aby sa nevytvorili ľadové kryštáliky. Zmrzlinu vložte späť do mrazničky a po 2 hodinách mixovanie zopakujte.

Zmrzlina by mala byť hotová asi po 12 hodinách. Po tejto dobe by mala stuhnúť. Pred podávaním sa ju však oplatí na pár minút vybrať, aby sa ľahšie nanášala.

Vidíte, aké je to jednoduché? Rovnakým spôsobom môžete pripraviť aj čokoládovú zmrzlinu. Potom namiesto jahôd pridajte kúsky čokolády alebo lyžicu horkého kakaa. Pripraviť si takto môžete aj malinovú, banánovú alebo čučoriedkovú zmrzlinu. Najmä tie posledné sú výnimočne chutné.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Sladké občerstvenie s jahodami a mascarpone. Tieto dezerty schovajte pred labužníkmi

Smotana sa nechce vyšľahať? Pridajte do misky niekoľko kvapiek. Bude taká tuhá, že sa nepohne

The post Ako si vyrobiť zmrzlinu doma? Takto krémovú zmrzlinu nenájdete v žiadnej zmrzlinárni. Toto je jednoduchý recept appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie