Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako správne uvariť fazuľu? Pridajte do nej štipku tohto produktu a výsledok vás poteší.

18.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa)). Varenie fazule nie je zložité. Stojí však za to pamätať na niekoľko trikov, ktoré nielenže minimalizujú špecifický zápach zeleniny, ale tiež pomôžu zachovať jej krásnu zelenú farbu. Akoby to nestačilo – fazuľa sa takto uvarí oveľa rýchlejšie. Varenie fazule nie je zložité. Stojí však za to pamätať […]
Menej ako 1 min. min.

18.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa)).

Varenie fazule nie je zložité. Stojí však za to pamätať na niekoľko trikov, ktoré nielenže minimalizujú špecifický zápach zeleniny, ale tiež pomôžu zachovať jej krásnu zelenú farbu. Akoby to nestačilo – fazuľa sa takto uvarí oveľa rýchlejšie.

Varenie fazule nie je zložité. Stojí však za to pamätať na niekoľko trikov, ktoré nielenže minimalizujú špecifický zápach zeleniny, ale tiež pomôžu zachovať jej krásnu zelenú farbu.
Foto: shutterstock/New Africa)

Sezóna fazule na Slovensku netrvá dlho, zelenina sa zvyčajne objavuje na stánkoch koncom júna a mizne už v auguste. Tento rok sa však úroda fazule začala o niečo skôr, takže ju už môžete nájsť v obchodoch s potravinami aj na miestnych trhoch.

Ako správne variť fazuľu? Pridajte do nej čajovú lyžičku tohto výrobku a nebudete ľutovať.

Niektorí ľudia radšej jedia fazuľu surovú, iní ho najprv uvaria. V oboch prípadoch chutí výborne a dodáva nám množstvo vitamínov. Varenie fazule je triviálne, ale nezabudnite pridať čajovú lyžičku jedlej sódy. Tento produkt má v kuchyni mimoriadne široké využitie, ale v tomto prípade jeho použitie zachováva zelenine chutnú, šťavnatú zelenú farbu.

Navyše, sóda bikarbóna spôsobuje, že sa letná pochúťka uvarí o niečo rýchlejšie, čo má vplyv na jej pevnú štruktúru a sviežu chuť. Na druhej strane, ak vám vadí charakteristický zápach, ktorý sa z fazule počas varenia uvoľňuje, odporúčame do vody pridať jedno z obľúbených korenín. Stačí rasca, kôpor alebo bobkový list. Majte na pamäti, že fazuľa by sa mala variť odkrytý približne 8-10 minút.

Fazuľa je ľudstvu známa už od staroveku. Už vtedy sa oceňovala jej jedinečná chuť a priaznivé účinky na zdravie. Dnes vieme, že táto zelená zelenina je cenným zdrojom
Foto: shutterstock/Catherine_P

Prečo jesť fazuľu? Skutočný poklad výživových hodnôt

Fazuľa je ľudstvu známa už od staroveku. Už vtedy sa oceňovala jej jedinečná chuť a priaznivé účinky na zdravie. Dnes vieme, že táto zelená zelenina je cenným zdrojom bielkovín, vlákniny, kyseliny listovej, viacerých aminokyselín, ako aj vitamínov A, D, E a vitamínov skupiny B.

Pravidelná konzumácia fazule podporuje liečbu mnohých ochorení vrátane: aterosklerózy, Parkinsonovej choroby a anémie. Odporúča sa tehotným ženám, ako aj všetkým, ktorí si chcú prirodzene regulovať krvný tlak a starať sa o celkové zásobovanie potravinami. Fazuľa bôbovitá je vynikajúcim doplnkom každodennej vyváženej stravy každého človeka, preto sa oplatí využiť jej výhody, kým je ľahko dostupná.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Záhradkári, v týchto týždňoch je posledný čas na výsadbu fazule. V sezóne prinesie bohatú úrodu

Kedy je najlepší čas na výsev fazúl? Chutné odrody a starostlivosť o fazuľu

The post Ako správne uvariť fazuľu? Pridajte do nej štipku tohto produktu a výsledok vás poteší. appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie