Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako upliesť vianočku ? Ukázala „hodinkovú metódu“. „Pletenie teraz vyzerá ako hračka.“

8.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/natashas_baking). Lahodné, nadýchané kysnuté vianočky posypané drobenkou a potreté maslom. Sliny sa zbiehajú už len pri pomyslení na sladkú chuť dokonalaho jedla. Skúsená hostiteľka ju zroluje za okamih, ale mnohí z nás sa s tým dlho trápia, bez wow efektu. Ako zabaliť vianočku tak, aby mala krásny tvar? Lahodné, […]
Menej ako 1 min. min.

8.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/natashas_baking).

Lahodné, nadýchané kysnuté vianočky posypané drobenkou a potreté maslom. Sliny sa zbiehajú už len pri pomyslení na sladkú chuť dokonalaho jedla. Skúsená hostiteľka ju zroluje za okamih, ale mnohí z nás sa s tým dlho trápia, bez wow efektu. Ako zabaliť vianočku tak, aby mala krásny tvar?

Lahodné, nadýchané kysnuté vianočky posypané drobenkou a potreté maslom. Sliny sa zbiehajú už len pri pomyslení na sladkú chuť dokonalého jedla.
Foto: instagram.com/natashas_baking

Každá hostiteľka má svoj vlastný spôsob pletenia vrkočov z droždia. To, z koľkých kúskov cesta upletiete vianočky, závisí od vašej zručnosti a skúseností. Existuje však skvelá metóda, ktorá vám rýchlo a jednoducho pomôže vytvoriť vrkoč zo 4 kusov.

Ako zabaliť chalu? Najprv potrebujeme osvedčený recept na cesto.

Tento jednoduchý recept na vianočku pripravíte bez miesenia. Použijeme naň štrúdľové vrecko a sušené droždie, ktoré určite skráti čas čakania na tento sladký zázrak. Na prípravu cesta potrebujeme:

3 šálky celozrnnej múky + trochu múky na posypanie

1 šálka teplého mlieka

1/3 šálky oleja

1 žĺtok

4 lyžice cukru

veľká lyžica instantného droždia

pol čajovej lyžičky soli

Pripravte si vrecko na zips s objemom 4. Naplňte ho odmeranými prísadami zo zoznamu, zatvorte a dobre pretrepte. Vrecko položte na stôl a citlivo ho premiešajte, aby sa neroztrhlo. Do misky nalejte teplú vodu a vložte do nej cukrárenské vrecko približne na 40 minút. Po uplynutí tejto doby vrecko vyberte, v mieste, kde je šnúrkové tesnenie, urobte štrbinu, aby vyšiel vzduch, a odložte na 1 hodinu. Kým cesto odpočíva, z času na čas vrecko otočte. Po hodine nasypte do vrecka ďalšiu 1/4 šálky múky, pretrepte ho a odložte na 1,5 hodiny kysnúť. Po uplynutí tohto času vyberte cesto z vrecka a na pomúčenej pracovnej ploche ho zľahka prehnette rukou a rozdeľte na kúsky chalky.

Ako sa balí vianočka? Určite vyskúšajte hodinovú metódu

Splietanie vianočky zo 4 kusov sa môže zdať zložité, ale nič nemôže byť ďalej od pravdy. Natalya Syanova, ktorá vedie profil na Instagrame natashas_baking, sa podelila o „hodinovú metódu“. Vďaka tejto metóde to zvládnete rýchlo a bez zbytočného premýšľania.

Na pracovnej doske oddeľte pracovný povrch a posypte ho múkou. Prstom nakreslite označenie hodín: 12, 6, 3 a 9 presne ako na analógových hodinách.

Cesto rozdeľte na 4 rovnaké časti a z každej vytvorte valček dlhý asi 40 cm.

V strede „hodín“ urobíme z cesta ručičky, ktoré označujú nakreslené hodiny. Všetky časti spojíme koncami v jednom bode.

Pristúpime k baleniu. Koniec cesta od 12. hodiny ide na 5. hodinu, potom ten od 6. hodiny ide na 12. hodinu, koniec od 9. hodiny ide na 4. hodinu a ten od 3. hodiny ide na 8. hodinu. Toto poradie opakujeme, až kým nám nedôjdu pramene cesta a konce pod nimi nezalepíme.

Tento spôsob si používatelia obľúbili, ako možno usúdiť z komentárov pripojených pod videom:

Ďakujeme. Zapletenie teraz vyzerá ako hračka

Úžasný návod. Tak jasné, jednoduché a k veci. Ďakujem.

To je fantastické. Teraz sa každý môže stať odborníkom

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Prekvapte svoju rodinu na Štedrý deň „nenormálne chutnými raňajkami“ Katky Jakeš

Voňavé žemle ako z renomovanej pekárne. Chrumkavé žemle (kaiserky) na rodinné raňajky

The post Ako upliesť vianočku ? Ukázala „hodinkovú metódu“. „Pletenie teraz vyzerá ako hračka.“ appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie