Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako uvariť pečeň, aby nestrieľala ako šialená? Predmet, ktorý používate každý deň, sa hodí

28.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/nelea33). Pokiaľ ide o pečeň, má rovnako veľa fanúšikov ako skeptikov. Ja patrím do prvej skupiny a pečeň pripravujem veľmi často. Doteraz však príprava pečene znamenala drhnutie takmer celej kuchyne od tuku, ktorý pri vyprážaní vystrekoval na všetky strany. Kamarát mi však poradil, čo mám robiť, aby pečeň nevystreľovala. […]
Menej ako 1 min. min.

28.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/nelea33).

Pokiaľ ide o pečeň, má rovnako veľa fanúšikov ako skeptikov. Ja patrím do prvej skupiny a pečeň pripravujem veľmi často. Doteraz však príprava pečene znamenala drhnutie takmer celej kuchyne od tuku, ktorý pri vyprážaní vystrekoval na všetky strany. Kamarát mi však poradil, čo mám robiť, aby pečeň nevystreľovala. Trik s vidličkou sa hodí.

Pokiaľ ide o pečeň, má rovnako veľa fanúšikov ako skeptikov. Ja patrím do prvej skupiny a pečeň pripravujem veľmi často
Foto: shutterstock.com/nelea33

Pečeň je chutná a to je môj názor. Ak chcete vedieť, ako pripraviť pečeň tak, aby bola mäkká, jemná a pri vyprážaní nevystrelila, mám pre vás trik. Nie je totiž nič horšie, ako keď vám z akejkoľvek časti kuchyne, ktorá sa priblížila k smažiacej sa pečeni, kvapká tuk. Stačí do mäsa zľahka pichnúť vidličkou a je po probléme. A nezabudnite na soľ – ak ju pridáte v nesprávnom čase, pečeň bude gumová a nechutná.

Ako pripraviť pečeň, aby bola mäkká a nestriekala?

Ingrediencie:

Približne. 600-700 g hydinovej pečene,

2 malé cibule alebo 1 veľká cibuľa,

pšeničná múka,

soľ, korenie, majoránka, bobkový list.

K mäkkej pečeni môžete pridať trochu kyslej kapusty a celé to dusiť asi 10 minút. Táto kombinácia je ideálna a dodá vám solídnu dávku železa.
Foto: shutterstock.com/KOHUKU

Hydinová pečeň s cibuľou – ako na to:

Pečeň opláchnite v studenej vode. Prípadne ju na niekoľko hodín namočte do mlieka. Potom ju osušte a odstráňte prípadné blanky. Pečeň môžete nakrájať na menšie kúsky. Každý kúsok pečene popichajte vidličkou a zo všetkých strán obalte v múke.

Cibuľu nakrájajte na pierka a opečte na oleji alebo masti. Keď zosklovatie, odložte ju na tanier. Na tej istej panvici opečte na silnom ohni pečeň. Mala by sa zatiahnuť a okraje by mali zhnednúť.

K opečenej pečeni pridajte cibuľu, bobkový list a majorán a zalejte ju pohárom vody alebo vývaru. Dusíme na miernom ohni, kým pečeň nezmäkne. Ku koncu varenia ju podľa chuti osolíme a okoreníme.

K mäkkej pečeni môžete pridať trochu kyslej kapusty a celé to dusiť asi 10 minút. Táto kombinácia je ideálna a dodá vám solídnu dávku železa. Môžete pridať aj nakrájané jablko, ale ja nie som fanúšikom kombinovania mäsa s ovocím – výnimkou je kačica s brusnicami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pečeň bude dokonalá. Pred vyprážaním urobte jednu vec

Takto podávaná pečeň poteší každého! Jednoducho skombinujte mäso so sezónnym ovocím a upečte

The post Ako uvariť pečeň, aby nestrieľala ako šialená? Predmet, ktorý používate každý deň, sa hodí appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie