Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako vyprať spacák? Nemusíte kombinovať. V opačnom prípade poškodíte vlastnosti materiálu

21.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Aleksey Matrenin). Spacák je vhodný na nocovanie v stane a na horské výpravy. Je ušitý z takého materiálu, ktorý dobre drží teplo. Bohužiaľ sa ľahko poškodí, ak ho hodíte do práčky. Ako vyprať spacák, aby si zachoval svoje vlastnosti? Spacák je vhodný na nocovanie v stane a na horské […]
Menej ako 1 min. min.

21.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Aleksey Matrenin).

Spacák je vhodný na nocovanie v stane a na horské výpravy. Je ušitý z takého materiálu, ktorý dobre drží teplo. Bohužiaľ sa ľahko poškodí, ak ho hodíte do práčky. Ako vyprať spacák, aby si zachoval svoje vlastnosti?

Spacák je vhodný na nocovanie v stane a na horské výpravy. Je ušitý z takého materiálu, ktorý dobre drží teplo. Bohužiaľ sa ľahko poškodí
Foto: shutterstock.com/Aleksey Matrenin

Existujú dva typy spacích vakov: s páperovou alebo syntetickou výplňou. Prvá z nich je niekedy citlivá na pranie v práčke, ale je oveľa teplejšia a má dobré izolačné vlastnosti. Druhý menovaný je naopak dobrou voľbou, ak sa chystáte na miesta, kde je vlhko, pretože je mimoriadne odolný voči záplavám a dažďu. Ako prať spací vak, aby ste ho nepoškodili? Ukazuje sa, že dôležitý je jeden bod.

Ako vyprať spacák? Musíte dbať na jednu vec. Inak ho môžete poškodiť

Pred praním spacieho vaku je dobré pozrieť si informácie na štítku. Mali by tam byť pokyny, ako spací vak prať a či ho môžete hodiť do práčky. Čo však máte robiť, ak ste odstrihli štítok?

Spací vak so syntetickou výplňou môžete bez obáv prať v práčke. Spacie vaky s páperovou výplňou majú jeden háčik. Pred vhodením do bubna vložte do práčky niekoľko tenisových loptičiek a náplň sa nerozloží. Pracie prostriedky by mali byť určené na outdoorové oblečenie alebo určené na konkrétny typ tkaniny.

VAROVANIE! Spací vak neperte pri vysokých teplotách, pretože by ste poškodili vlastnosti tkaniny. Program by nemal byť vyšší ako 30-40 stupňov Celzia.

Spací vak nie je vždy potrebné vkladať do práčky. Niekedy ho stačí len osviežiť, čo sa dá urobiť ručne.
Foto: shutterstock.com/vectorfusionart

Ako si osviežite spací vak? Tu je niekoľko užitočných tipov

Spací vak nie je vždy potrebné vkladať do práčky. Niekedy ho stačí len osviežiť, čo sa dá urobiť ručne. Stačí, ak špinu a škvrny očistíte mokrou špongiou. Existuje tiež niekoľko pravidiel, ktoré si treba zapamätať

Nesušte spacáky v sušičke, pretože mokré páperie sa môže posunúť.

Je dobré ho pravidelne otáčať, aby sa sušil rovnomerne.

Látku nekrúťte, aby ste z nej vypustili prebytočnú vodu.

Najlepšie je položiť ho naplocho na veľký uterák.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo má naša sivá Rapotačka spoločné s Rin Tin Tinom? 

Skladať nohavičky nebolo nikdy jednoduchšie. Predviedla šikovný trik. „Toto napraví môj život“

The post Ako vyprať spacák? Nemusíte kombinovať. V opačnom prípade poškodíte vlastnosti materiálu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie