Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako vytvoriť 3 štvorce? Posunúť môžete len 3 zápalky, no málokto to dokáže

30.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív Pixabay/StockSnap Pixabay/sinisamaric1). Zápalkové hlavolamy sú medzi používateľmi internetu veľmi obľúbené. Je teda čas na ďalšiu, trochu inú verziu. Po hádankách s číslami sú na rade figúrky. Ako vytvoriť tri polia zo štyroch, môžete presunúť iba 3 zápalky! Zistite, či túto výzvu zvládnete. Ako vytvoriť 3 štvorce? Posunúť […]
Menej ako 1 min. min.

30.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív Pixabay/StockSnap Pixabay/sinisamaric1).

Zápalkové hlavolamy sú medzi používateľmi internetu veľmi obľúbené. Je teda čas na ďalšiu, trochu inú verziu. Po hádankách s číslami sú na rade figúrky. Ako vytvoriť tri polia zo štyroch, môžete presunúť iba 3 zápalky! Zistite, či túto výzvu zvládnete.

Ako vytvoriť 3 štvorce? Posunúť môžete len 3 zápalky, no málokto to dokáže.
Foto: súkromný archív Pixabay/StockSnap Pixabay/sinisamaric1

Zápalkové hlavolamy, ktoré zahŕňajú preskupenie jednej z nich, aby sa vytvorila správna rovnica, sú na internete večným hitom. Umožňujú precvičiť logické myslenie a vnímavosť. Okrem toho sú výborným spôsobom trávenia voľného času. Je teda čas na ďalšiu verziu, tentokrát s geometrickými obrazcami. Dá sa tento hlavolam vyriešiť za 20 sekúnd?

Ako vytvoriť 3 zo 4 štvorcov? K dispozícii máte len tri ťahy

Mnoho ľudí premýšľa nad touto hádankou a tvrdo pracuje na získaní troch políčok posunutím troch zápaliek. Dokonca ste na ňu mohli naraziť počas niektorých televíznych hier. Nie každý sa s tým však dokáže vyrovnať.

Rovnako ako pri iných podobných hlavolamoch sa na prvý pohľad zdajú jednoduché, aj keď v skutočnosti nie sú. Vymyslieť riešenie si vyžaduje vnímavosť a vynaliezavosť. A v čo najkratšom čase.

Vyriešte hlavolam – postavte nové pole tromi ťahmi

Riešiteľ má vidí veľký štvorec zápaliek, ktorý pozostáva zo štyroch menších políčok. Úlohou je posunúť tri zápalky tak, aby zo štyroch malých políčok vznikli tri. Ako na to?

V prvom rade sa snažiť hrať s pohyblivými zápalkami. Toto je najlepší spôsob, ako vyriešiť tento typ hádaniek. Najmä preto, že v tomto prípade nie je nič zložité a existuje (pravdepodobne) jedno riešenie. Nie je ukryté v strede veľkého štvorca, ale po jeho stranách.

Stačí zo strán vytiahnuť tri zápalky a potom „postaviť“ nový štvorec. Takto vzniknú iba tri štvorce, ktorých vrcholy sa navzájom dotýkajú. Stojí za to prísť na to sami a zistiť, ktoré zápasy je potrebné presunúť, aby sa vytvorilo riešenie zobrazené na obrázku nižšie. Podarilo sa vám vyriešiť tento hlavolam sami?

Riešenie hlavolamu.
Foto: súkromný archív Pixabay/StockSnap Pixabay/sinisamaric1

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vidíte päť mačiek? A je ich šesť. Nájdite chýbajúcu za menej ako 10 sekúnd. „Dobrá kamufláž“

Pozrite sa na obrázok a nájdite hada. Tí najlepší to zvládnu za 30 sekúnd. Koľko času potrebujete?

The post Ako vytvoriť 3 štvorce? Posunúť môžete len 3 zápalky, no málokto to dokáže appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie