Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ako zachrániť suchý trávnik? Zalievanie nestačí. Najlepšie je začať ho zapichovať

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe ( Foto: shutterstock/SingjaiStocker). Predpovede synoptikov sú jasné – toto leto nás pravdepodobne čakajú ďalšie rekordné teploty. Horúce počasie negatívne ovplyvňuje nielen ľudí, ale aj rastliny. Ako sa staráte o suchý trávnik vo vašej záhrade? Pomôže vám jeden tip. Predpovede synoptikov sú jasné – toto leto nás pravdepodobne čakajú ďalšie rekordné […]
Menej ako 1 min. min.

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe ( Foto: shutterstock/SingjaiStocker).

Predpovede synoptikov sú jasné – toto leto nás pravdepodobne čakajú ďalšie rekordné teploty. Horúce počasie negatívne ovplyvňuje nielen ľudí, ale aj rastliny. Ako sa staráte o suchý trávnik vo vašej záhrade? Pomôže vám jeden tip.

Predpovede synoptikov sú jasné – toto leto nás pravdepodobne čakajú ďalšie rekordné teploty.
Foto: shutterstock/SingjaiStocker

Domáci záhradkári a majitelia pozemkov dobre vedia, že spokojnosť prináša nielen úroda ovocia a zeleniny, ale aj krásny, zelený a mäkký trávnik ako koberec. Ako sa oň starať v horúcom počasí? Vysoké teploty a nedostatok dažďa nie sú spojencom záhradnej vegetácie.

Blížia sa horúčavy. Radšej chráňte svoj trávnik pred vysychaním už dnes

Suchý trávnik je jednou z najväčších nočných môr záhradkárov. Zvýšenie teplôt počas leta spolu so zvyčajne suchým vzduchom a nedostatkom dažďa majú negatívny vplyv na stav trávnika. Nezriedka sa stáva, že zelené steblá zožltnú, stvrdnú a vysušia sa. Ako sa to dá napraviť? Proces revitalizácie začnite dôkladným vyčistením trávnika pomocou hrablí. Zbavenie sa lístia a odumretej trávy pomôže trávniku účinnejšie absorbovať minerálne látky.

Ďalším dôležitým krokom je hnojenie. Správne organické hnojivo dodá pôde prvky potrebné pre krásny a zdravý rast. Ideálne sú na to prírodné prípravky bohaté na dusík, fosfor a draslík. Ideálny je tu napríklad kompost alebo špeciálny koncentrát pre trávniky.

Ako udržiavate svoj trávnik? Vďaka tomu bude tráva šťavnato zelená a hustá

Kľúčovou súčasťou starostlivosti o suchý trávnik je prevzdušňovanie. Tento proces zahŕňa prepichovanie trávnika, aby sa do pôdy dostalo viac kyslíka a minerálov. Môžete na to použiť vidly alebo dielenský prevzdušňovač. Vďaka tomuto jednoduchému postupu začne trávnik „ožívať“ a prvé výsledky uvidíte už po niekoľkých dňoch.

Na správnu starostlivosť o trávu v záhrade je potrebné aj pravidelné kosenie. Od apríla do júna by ste mali kosiť aspoň dvakrát týždenne
Foto: shutterstock/SingjaiStocker

Na správnu starostlivosť o trávu v záhrade je potrebné aj pravidelné kosenie. Od apríla do júna by ste mali kosiť aspoň dvakrát týždenne, ale keď príde horúce počasie – a s ním spomalenie rastu trávy – mali by ste kosiť menej často. Ak si na trávniku všimnete charakteristické „lysé“ miesta, uistite sa, že to nie je dôsledok hubového ochorenia alebo škodcu. Na preriedených miestach zasejte čerstvú trávu a trochu ju zalejte. Starostlivosť o trávnik nie je jednoduchá úloha, ale môže priniesť veľa spokojnosti a sebauspokojenia.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako často by ste mali hnojiť trávnik? Použite metódu z amerických záhrad

Rozprestrite ho na trávnik a zalejte vodou. Mach zmizne v okamihu

The post Ako zachrániť suchý trávnik? Zalievanie nestačí. Najlepšie je začať ho zapichovať appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie