Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

AKTUALITY Z REZORTU VNÚTRA ZA UPLYNULÝ TÝŽDEŇ Prinášame prehľad aktualít z rezortu vnútra za posledný týždeň. Viac informácií nájdete na stránke ministerst…

🔴 AKTUALITY Z REZORTU VNÚTRA ZA UPLYNULÝ TÝŽDEŇ Prinášame prehľad aktualít z rezortu vnútra za posledný týždeň. Viac informácií nájdete na stránke ministerstva 👉https://www.minv.sk/?tlacove-spravy Prajeme príjemné čítanie. 🙂 🏚️🚒PRISPIEVAME K PRIPRAVENOSTI OBYVATEĽSTVA V PRÍPADE ZEMETRASENIA ➡️ Ministerstvo vnútra obnovuje osvetové aktivity zamerané na zvýšenie pripravenosti a bezpečnosti občanov Slovenskej republiky v prípade zemetrasenia. ➡️ Cieľom […]
Menej ako 1 min. min.

🔴 AKTUALITY Z REZORTU VNÚTRA ZA UPLYNULÝ TÝŽDEŇ
Prinášame prehľad aktualít z rezortu vnútra za posledný týždeň. Viac informácií nájdete na stránke ministerstva 👉https://www.minv.sk/?tlacove-spravy Prajeme príjemné čítanie. 🙂

🏚️🚒PRISPIEVAME K PRIPRAVENOSTI OBYVATEĽSTVA V PRÍPADE ZEMETRASENIA
➡️ Ministerstvo vnútra obnovuje osvetové aktivity zamerané na zvýšenie pripravenosti a bezpečnosti občanov Slovenskej republiky v prípade zemetrasenia.

➡️ Cieľom je zvýšiť informovanosť a pripravenosť obyvateľstva na možné riziká spojené so zemetraseniami. V spolupráci s miestnymi samosprávami, záchrannými zložkami a odborníkmi v oblasti civilnej ochrany chceme vytvoriť bezpečnejšie a odolnejšie prostredie pre každého z nás.

🏆OBNOVUJEME SÚŤAŽE MLADÝCH ZÁCHRANÁROV CIVILNEJ OCHRANY
➡️ V školskom roku 2023/2024 sa krajské kolá „Súťaže mladých záchranárov civilnej ochrany“ úspešne skončili.

➡️ Žiaci si preverili vedomosti a znalosti z oblasti civilnej ochrany, zdravotníckej prípravy, požiarnej ochrany a dopravnej výchovy.

➡️ Cieľom je podporiť vzdelávanie mladých ľudí v oblasti civilnej ochrany a pripraviť ich na rôzne núdzové situácie.

📢 🇺🇦POSKYTOVANIE POMOCI ODÍDENCOM Z UKRAJINY BUDE ADRESNEJŠIE – LEX UKRAJINA

➡️ Vláda schválila nové úpravy zákona o azyle

➡️ Cieľom je zlepšiť a zefektívniť procesy súvisiace s poskytnutím ochrany štátnym príslušníkom z tretích krajín na území Slovenskej republiky.

🚨VLÁDA SCHVÁLILA PREPLATENIE VÝDAVKOV NA ÚSEKU CIVILNEJ OCHRANY SAMOSPRÁVAM V DEVIATICH OKRESOCH

➡️ Týka sa okresov Banská Štiavnica, Bratislava, Brezno, Dunajská Streda, Humenné, Kysucké Nové Mesto, Levice, Malacky a Vranov nad Topľou.

➡️ Týka sa to mimoriadnych situácií vyhlásených v rokoch 2017 – 2024, pričom niektoré stále trvajú.

➡️ Pri požiaroch, víchriciach a zosuvoch pôdy bolo potrebné zabezpečiť postihnutému obyvateľstvu núdzové ubytovanie, zásobovanie a vykonať záchranné práce na ochranu života, zdravia a majetku, vrátane evakuácie osôb z ohrozených oblastí.

🗳️🇪🇺VOĽBY DO EURÓPSKEHO PARLAMENTU NA SLOVENSKU MALI POKOJNÝ PRIEBEH

➡️ Voľby do Európskeho parlamentu sa na Slovensku skončili, v nedeľu 9. júna o 1:00 hodine v noci sa zatvorila aj posledná volebná miestnosť v obci Palárikovo.

➡️ V Palárikove bolo v sobotu 8. júna prerušené hlasovanie spolu v troch okrskoch, dôvodom bol nález bieleho prášku.

➡️ V ostatných okrskoch na Slovensku bolo hlasovanie ukončené štandardne o 22:00 h.

➡️ Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán vyhlásila výsledky volieb po ukončení hlasovania vo všetkých štátoch EÚ.

➡️ Volebná účasť v SR dosiahla historicky najvyššiu úroveň – 34,38 percenta, hlasovacie právo využilo 1 505 176 voličov.



Zdroj: Ministerstvo vnútra SR

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie