Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

AKTUALITY Z REZORTU VNÚTRA ZA UPLYNULÝ TÝŽDEŇ Prinášame prehľad aktualít z rezortu vnútra za posledný týždeň. Viac informácií nájdete na stránke ministerstv…

🔴AKTUALITY Z REZORTU VNÚTRA ZA UPLYNULÝ TÝŽDEŇ Prinášame prehľad aktualít z rezortu vnútra za posledný týždeň. 👉Viac informácií nájdete na stránke ministerstva https://www.minv.sk/?tlacove-spravy Prajeme príjemné čítanie. 😊 🤝🌍KONALO SA STRETNUTIE MINISTROV VNÚTRA V4 V LUXEMBURGU ➡️Zasadnutie ministrov vnútra V4 v Luxemburgu sa uskutočnilo pod záštitou českého predsedníctva vo V4 v stredu 12. júna 2024, deň […]
Menej ako 1 min. min.

🔴AKTUALITY Z REZORTU VNÚTRA ZA UPLYNULÝ TÝŽDEŇ
Prinášame prehľad aktualít z rezortu vnútra za posledný týždeň. 👉Viac informácií nájdete na stránke ministerstva https://www.minv.sk/?tlacove-spravy Prajeme príjemné čítanie. 😊

🤝🌍KONALO SA STRETNUTIE MINISTROV VNÚTRA V4 V LUXEMBURGU
➡️Zasadnutie ministrov vnútra V4 v Luxemburgu sa uskutočnilo pod záštitou českého predsedníctva vo V4 v stredu 12. júna 2024, deň pred rokovaním Rady ministrov pre vnútorné záležitosti.
➡️Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vyzdvihol ako priority na nasledujúce obdobie riadne fungovanie schengenu, posilnenie ochrany vonkajších hraníc a efektívne návraty, ktoré Slovenská republika dlhodobo presadzuje na európskej úrovni.
➡️Slovensko je otvorené aj inovatívnym prístupom vrátane možnosti využívať extrateritoriálne centrá na spracovanie žiadostí o azyl mimo EÚ.

⚖️🛡️🤝MINISTER VNÚTRA SA ZÚČASTNIL NA ROKOVANÍ RADY PRE SPRAVODLIVOSŤ A VNÚTORNÉ ZÁLEŽITOSTI
➡️Rokovanie Rady pre spravodlivosť a vnútorné záležitosti sa nieslo v znamení diskusií o bezpečnosti, schengenskom priestore a pripravenosti na krízy.
➡️Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok zdôraznil potrebu pevných a chránených vonkajších hraníc ako kľúčového prvku v boji proti nelegálnej migrácii a vyjadril podporu posilneniu spolupráce s tretími krajinami.
➡️V súvislosti s občanmi Ukrajiny bolo zdôraznené, že dočasná ochrana sa osvedčila ako efektívny nástroj, no je potrebné diskutovať o dlhodobých riešeniach.

👮‍♀️🌞V CHORVÁTSKU BUDÚ V LETE POMÁHAŤ TURISTOM SLOVENSKÍ POLICAJTI
➡️Spoločné chorvátsko-slovenské policajné hliadky budú pôsobiť v júli a auguste v dvoch oblastiach: OBLASŤ CRIKVENICA, NOVI VINODOLSKI, OPATIJA, CRES, KRK, MALI LOŠINJ, RAB, BAŠKA, MALINSKA
➡️Projekt Bezpečná turistická destinácia, ktorý spustila chorvátska polícia v roku 2006, sa zameriava na zvýšenie bezpečnosti pre zahraničných turistov.
➡️Slovenskí policajti v projekte participujú od roku 2008 a ich spolupráca je hodnotená ako veľmi úspešná: nielenže prispieva k vyššej bezpečnosti, ale aj zlepšuje celkovú atmosféru a dojmy z dovolenky.

🛡️👨‍⚖️INAUGURÁCIU PREZIDENTA SR SPREVÁDZALI PRÍSNE BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
➡️Bezpečnosť a pokojný priebeh celého programu inaugurácie prezidenta Petra Pellegriniho zaisťovali príslušníci Úradu pre ochranu ústavnych činiteľov a diplomatických misií MV SR a viacerých zložiek Policajného zboru.
➡️Aj vzhľadom na atentát na predsedu vlády boli bezpečnostné opatrenia posilnené.
➡️Policajti dohliadali nielen na bezpečnosť účastníkov inaugurácie, ale aj verejný poriadok v uliciach a bezpečnosť návštevníkov hlavného mesta.

🗳️📝NOVÝM ZAPISOVATEĽOM ŠTÁTNEJ VOLEBNEJ KOMISIE BUDE MARTIN GAJDOŠ
➡️Vláda v stredu 12. júna 2024 vzala na vedomie vzdanie sa funkcie zapisovateľky Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Evy Chmelovej.
➡️Dlhoročná riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán sekcie verejnej správy Ministerstva vnútra SR sa tejto funkcie vzdala k 30. júnu z dôvodu odchodu na dôchodok.
➡️Za nového zapisovateľa štátnej volebnej komisie vláda k 1. júlu vymenovala Martina Gajdoša, ktorý bude na základe úspešného výberového konania vykonávať funkciu riaditeľa odboru volieb.

🚒🏆PO 4 ROKOCH SA OBNOVILI MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA MLADÝCH ZÁCHRANÁROV CIVILNEJ OCHRANY
➡️V Nových Zámkoch sa stretli najlepší mladí záchranári z celého Slovenska, aby si zmerali sily na XXVI. ročníku Majstrovstiev Slovenska mladých záchranárov civilnej ochrany.
➡️Podujatie slávnostne otvorila prvá štátna tajomníčka Lucia Kurilovská a generálny riaditeľ sekcie krízového riadenia Ervín Erdélyi.
➡️Mladým záchranárom civilnej ochrany odovzdal ceny štátny tajomník MV SR Patrik Krauspe.



Zdroj: Ministerstvo vnútra SR

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie