Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Akú vodu treba použiť na nakladanie uhoriek? Klasická voda z vodovodu nie je vždy vhodná

28.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Kinek00). Akou vodou zaliať uhorky na nakladanie? Asi koľko domov, toľko spôsobov, ale my vám dnes poradíme, ako sa vyhnúť plaču po otvorení pokazenej nádoby. Nalievate obyčajnú vodu z vodovodu? Neskôr môžete mať problém – voda z vodovodu nie je vždy vhodná. A nie je ňou ani voda zo […]
Menej ako 1 min. min.

28.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Kinek00).

Akou vodou zaliať uhorky na nakladanie? Asi koľko domov, toľko spôsobov, ale my vám dnes poradíme, ako sa vyhnúť plaču po otvorení pokazenej nádoby. Nalievate obyčajnú vodu z vodovodu? Neskôr môžete mať problém – voda z vodovodu nie je vždy vhodná. A nie je ňou ani voda zo studne.

Akou vodou zaliať uhorky na nakladanie? Asi koľko domov, toľko spôsobov, ale my vám dnes poradíme, ako sa vyhnúť plaču po otvorení pokazenej nádoby.
Foto: shutterstock.com/Kinek00

S čím sa vám spája leto? Pravdepodobne s dovolenkou, dlho očakávanou dovolenkou, jahodami a večermi strávenými s priateľmi a rodinou. Pre mňa sa leto spája aj so zaváraninami a predovšetkým s uhorkami. Nakladané uhorky sú pravdepodobne najobľúbenejšou prípravou uhoriek a niet divu – Slováci milujú všetko nakladané. Ako pripraviť nakladané uhorky, aby sa nepokazili a vy ste nemuseli vyhadzovať jednu nádobu za druhou.

Akou vodou zaliať uhorky na nakladanie?

Kľúčom je voda. Ak zalievate uhorky vodou z vodovodu, ako hovorieval môj starý otec – sú tam dve strany. Buď sa to podarí, alebo sa to nepodarí. Kľúčovou otázkou je tvrdosť vody. Uhorky na nakladanie zalejte stredne tvrdou alebo mäkkou vodou. Ak však máte vo vodovode vodu s vyššou tvrdosťou, mali by ste ju predtým trochu „prečistiť“. Stačí ju naliať do nádoby a na niekoľko minút odložiť bokom, aby sa prebytočný chlór a iné prvky trochu odparili.

Ďalším aspektom je teplota. Mali by ste uhorky zaliať teplou alebo studenou vodou? Obe možnosti sú správne. Keď však uhorky zalejete teplou vodou, proces kvasenia môže prebehnúť o niečo rýchlejšie, studená voda ho naopak mierne spomalí. Nezabudnite tiež na pomer soľného nálevu. Pokiaľ ide o nakladanie uhoriek, na jeden liter vody pripadá jedna polievková lyžica kamennej soli. Kamennú soľ nájdete v každom supermarkete.

Ďalším aspektom je teplota. Mali by ste uhorky zaliať teplou alebo studenou vodou? Obe možnosti sú správne. Keď však uhorky zalejete teplou vodou, proces kvasenia môže prebehnúť o niečo rýchlejšie, studená voda ho naopak mierne spomalí.
Foto: shutterstock/Chudo2307

Musí byť voda na nakladanie uhoriek prevarená?

Odpoveď: Stojí to za to. Ak chcete mať istotu, že vaše uhorky na nakladanie budú perfektné, je dobré vodu so soľou prevariť a nechať vychladnúť. To zaručí úspešné nakladanie, ale môžete použiť aj neprevarenú vodu. Oplatí sa ju však prefiltrovať. Vo všeobecnosti je vždy dobré vodu na nakladanie prefiltrovať, bez ohľadu na to, či nakladáte uhorky, červenú repu, alebo nebodaj cukety.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zaváranie paradajok je veľmi jednoduché a prekvapivo rýchle na prípravu. Hodia sa aj v zime

Tieto odrody paradajok sú najlepšie na konzervovanie. Vďaka obrovskej úrode vám dôjdu poháre

The post Akú vodu treba použiť na nakladanie uhoriek? Klasická voda z vodovodu nie je vždy vhodná appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie