Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Aký piesok na „brúsenie“ trávnika? Existuje len jedna odpoveď. Trávnik bude sýto zelený

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dziurek). Trávnik je ozdobou záhrady, ale aby ste sa mohli tešiť z krásneho trávnika, oplatí sa oň správne starať. Aký je najlepší piesok na pieskovanie trávnika? Ide o jedno z najdôležitejších ošetrení, ktoré vám zabezpečí, že sa budete tešiť zo sviežej zelenej trávy. Trávnik je ozdobou záhrady, ale aby […]
Menej ako 1 min. min.

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dziurek).

Trávnik je ozdobou záhrady, ale aby ste sa mohli tešiť z krásneho trávnika, oplatí sa oň správne starať. Aký je najlepší piesok na pieskovanie trávnika? Ide o jedno z najdôležitejších ošetrení, ktoré vám zabezpečí, že sa budete tešiť zo sviežej zelenej trávy.

Trávnik je ozdobou záhrady, ale aby ste sa mohli tešiť z krásneho trávnika, oplatí sa oň správne starať. Aký je najlepší piesok na pieskovanie trávnika?
Foto: shutterstock/Dziurek

Trávnik by mal mať krásnu zelenú farbu a nemal by mať žiadne priehlbiny ani medzery. Aby sa tak stalo, oplatí sa vynaložiť určité úsilie na jeho starostlivosť a prípravu na sezónu. Aký piesok na trávnik by som mal zvoliť, aby som zlepšil stav pôdy a posilnil čepele?

Ako udržiavate svoj trávnik? Kľúčom sú tri ošetrenia. Vykonajte ich a budete sa tešiť zo zeleného trávnika.

Hlavné ošetrenia, ktoré sa oplatí vykonávať v rámci starostlivosti o trávnik, sú hnojenie, prevzdušňovanie a pieskovanie. Hnojenie dodá vášmu trávniku živiny potrebné na rast, zatiaľ čo prevzdušňovanie má za cieľ prevzdušniť pôdu a zlepšiť jej štruktúru. A čo je to pieskovanie?

Pieskovanie trávnika nie je nič iné ako posypanie zeme tenkou vrstvou piesku. Účelom tejto úpravy je zlepšiť priepustnosť, aby pôda lepšie zachytávala vodu, vyplniť nerovnosti, zlepšiť fyzikálne a chemické vlastnosti pôdy a uľahčiť absorpciu hnojív. Vykonáva sa po prevzdušnení a môže sa vykonávať špeciálnym strojom alebo ručne. Ktorý piesok na pieskovanie trávnika bude najlepší?

Účelom tejto úpravy je zlepšiť priepustnosť, aby pôda lepšie zachytávala vodu, vyplniť nerovnosti, zlepšiť fyzikálne a chemické vlastnosti pôdy a uľahčiť absorpciu hnojív.
Foto: freepik/WangXiNa

Aký druh piesku použiť na pieskovanie trávnika? Rozhodnite sa pre typ, ale nepreháňajte to s množstvom

Ak sa nerozhodnete pre hotovú zmes, najlepšou voľbou je riečny piesok so zrnitosťou 0,5 až 0,8 mm. Piesok by mal byť zmiešaný s hlinou, zeminou a rašelinou a prísadami, ako je napríklad kompost. Nezabudnite však použiť príliš hrubú vrstvu, pretože to môže poškodiť váš trávnik. Po ošetrení by sa mal trávnik pohrabať, aby sa piesok rozprestrel po celom povrchu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Rozprestrite ho na trávnik a zalejte vodou. Mach zmizne v okamihu

Snívate o krásnom, hustom trávniku? Jednoduché ošetrenie urobí zázraky

The post Aký piesok na „brúsenie“ trávnika? Existuje len jedna odpoveď. Trávnik bude sýto zelený appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie