Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

AKÝ POPLATOK PLATÍM POŠTE PRI PREVZATÍ BALÍKA Z TRETEJ KRAJINY? Chcem sa informovať, prečo som musel zaplatiť na pošte pri prevzatí balíka clo 2 EUR za tov…

AKÝ POPLATOK PLATÍM POŠTE PRI PREVZATÍ BALÍKA Z TRETEJ KRAJINY?📦 ❓Chcem sa informovať, prečo som musel zaplatiť na pošte pri prevzatí balíka clo 2 EUR za tovar z Číny v hodnote 10 EUR ? Podľa dostupných informácií je tovar v hodnote do 150 EUR od cla oslobodený a DPH som už platil pri nákupe predajcovi […]
Menej ako 1 min. min.

AKÝ POPLATOK PLATÍM POŠTE PRI PREVZATÍ BALÍKA Z TRETEJ KRAJINY?📦

❓Chcem sa informovať, prečo som musel zaplatiť na pošte pri prevzatí balíka clo 2 EUR za tovar z Číny v hodnote 10 EUR ? Podľa dostupných informácií je tovar v hodnote do 150 EUR od cla oslobodený a DPH som už platil pri nákupe predajcovi – takže by som nemal už nič platiť.

👉Tovar do hodnoty 150 eur je naozaj oslobodený od dovozného cla. Ak ste zaplatili DPH priamo pri objednaní tovaru a predajca je registrovaný na takýto spôsob výberu DPH a má pridelené číslo IOSS v niektorom členskom štáte EÚ, pričom toto číslo je uvedené v colnom vyhlásení, ktoré sa musí na takúto zásielku podať colným orgánom, tak táto je pri dovoze od DPH už oslobodená.

👉Poplatok 2 eurá, ktorý ste zaplatili, je poplatok prepravcu Slovenská pošta a. s., za poskytnutie jej služby v súvislosti s dovozom tovaru. Colné orgány (finančná správa) ho nevyberajú a ani neurčujú. Označenie tohto poplatku ako clo alebo colný dlh je teda nesprávne.

👉Informácie o poplatkoch Slovenskej pošty sú zverejnené na jej webovom portáli :
https://www.posta.sk/sluzby/elektronicke-colne-konanie-zasielok-do-150
ako aj v cenníku poštových služieb a s nimi súvisiacich činností
https://www.posta.sk/subory/741/cennik-medz-pdf.pdf



Zdroj: Finančná správa

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie