Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Alarmujúci stav kryptomien: Táto hodnota klesla na 6-ročné minimum

Bitcoin je pomyselný index celého kryptomenové trhu a preto údaje z bitcoinovej siete výrazne ovplyvňujú celý sektor. Obzvlášť jedna metrika je výraznou výstrahou pre držiteľov kryptomien. Hovoríme o metrike bitcoinových zostatkov na centralizovaných burzách, ktorá klesla na 6-ročné minimum, uvádza správa Cointelegraph. Bitcoin dosiahol 6-ročné minimum na burzách Analytická spoločnosť Glassnode už dlhé roky sleduje […]
Menej ako 1 min. min.

Bitcoin je pomyselný index celého kryptomenové trhu a preto údaje z bitcoinovej siete výrazne ovplyvňujú celý sektor. Obzvlášť jedna metrika je výraznou výstrahou pre držiteľov kryptomien. Hovoríme o metrike bitcoinových zostatkov na centralizovaných burzách, ktorá klesla na 6-ročné minimum, uvádza správa Cointelegraph.

Bitcoin dosiahol 6-ročné minimum na burzách

Analytická spoločnosť Glassnode už dlhé roky sleduje správanie držiteľov BTC. Dňa 15. marca 2020 bolo dosiahnuté historické maximum držieb Bitcoinov na centralizovaných burzách s podielom 17,70 %. Dnes táto metrika klesla o 6 % na hodnotu 11,70 %. Čo je ale horšie táto metrika neustále klesá.

Podiel Bitcoinov na centralizovaných burzách klesol na 6-ročné minimum. Naposledy bol takto nízky podiel na burzách v decembri 2017. Len pre predstavu, celkový počet na centralizovaných burzách sa v súčasnosti pohybuje tesne nad 2,3 miliónmi BTC. Zvyšok je na externých peňaženkách alebo sú stratené.

Podiel Bitcoinov na burzách. Zdroj: Glassnode

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Prečo je to problém a čo nás neminie?

Poďme si vysvetliť, prečo pokles bitcoinových rezerv na burzách môže predstavovať značné riziká. Ak bude tento trend pokračovať, v budúcnosti spôsobí ponukový šok. To znamená, že ponuka nebude môcť pokryť dopyt. Síce cena BTC bude z tohto dôvodu stúpať, no ak budete chcieť nakúpiť Bitcoin, môžete s tým mať vážne problémy.

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post’s poll.

Predajcovia nebudú mať taký problém ako nakupujúci. Avšak výrazne sa to dotkne kryptomenových búrz. Čím menej Bitcoinov bude na burzách, tým slabšiu likviditu budú mať tieto platformy. A to zásadne spôsobí pokles obchodných objemov.

Vzácnosť Bitcoinu

Bitcoin je vzácny bez ohľadu na podiel mincí na burzách. Jeho ponuka je obmedzená na 21 miliónov BTC.

Takže pokles rezerv BTC na burzách má dve strany mince. Ak sa na to pozeráme z pohľadu ceny BTC, tak ide o pozitívny faktor, no z pohľadu dopytu trh zrejme neminie kríza likvidity. To zrejme v budúcnosti spôsobí značný záujem o spotové ETF pre Bitcoin. Tento finančný nástroj totiž nepredstavuje nakupovanie samotného Bitcoinu.

Spotové ETF pre Bitcoin. Zdroj: Blockworks

Ak bude ponuka Bitcoinu nedostatočná, jednoducho sa investori rozhodnú nakupovať spotové ETF. Vďaka ETF viete zarábať na cenových pohyboch Bitcoinu, no reálne Bitcoin nekupujete. Peniaze investujete v tomto prípade do fondu, ktorý je majiteľom Bitcoinov.

Ak sa viac zaujímate o Bitcoin, odporúčame sa pozrieť aj na nasledujúce video:

The post Alarmujúci stav kryptomien: Táto hodnota klesla na 6-ročné minimum appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie