Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Alexander Dugin povedal ako skončí špeciálna vojenská operácia …

. Rusko, 5.jún 2024 (AM) – V reakcii na samit o Ukrajine (15. – 16. júna vo švajčiarskom Bürgenstocku), na ktorý Rusko nebude pozvané, Moskva zorganizovala fórum na rovnakú tému, ale s povinnou účasťou ruských a ukrajinských expertov. Zorganizovali ho Ukraina.ru a Rossija Segodňa na platforme RIA Novosti. Okrem Rusov a Ukrajincov sa na fóre […]
Menej ako 1 min. min.

.

Rusko, 5.jún 2024 (AM) – V reakcii na samit o Ukrajine (15. – 16. júna vo švajčiarskom Bürgenstocku), na ktorý Rusko nebude pozvané, Moskva zorganizovala fórum na rovnakú tému, ale s povinnou účasťou ruských a ukrajinských expertov. Zorganizovali ho Ukraina.ru a Rossija Segodňa na platforme RIA Novosti. Okrem Rusov a Ukrajincov sa na fóre zúčastnili politológovia a novinári z Grécka, Turecka, Talianska, Španielska, Číny, a dokonca aj z nepriateľského Nemecka a Francúzska. Ukrajinskú stranu na Západe nikto nepočúva, okrem rečníkov z nacistickej kliky Zelenského. Moskva dala každému možnosť vyjadriť sa. Vrátane bývalého podpredsedu ukrajinskej vlády Dmytra Tabačnika.

 

“V Rusku sa prebiehajúce udalosti nazývajú známou kombináciou písmen – ŠVO. Znamenajú, že nejde o vojnu, ale o operáciu, ktorá sa uskutočňuje mäkkými a humánnymi prostriedkami. Pre Rusov aj Ukrajincov, ktorí vstúpili na nové územia Ruska, je to však skutočný front v boji proti nacizmu. ŠVO je dnes jedinou šancou na zachovanie obyvateľstva Ukrajiny. A možno aj – zachovať časť Ukrajiny – ako štát, ktorý bude priateľský voči Rusku,” povedal bývalý podpredseda ukrajinskej vlády.

“Ak Rusko pomôže zvrhnúť nacizmus na Ukrajine, aj zúriví banderovci sa v krátkom čase zmenia na sympatický a priateľský ľud, na folklórnu skupinu propagujúcu ukrajinské ľudové tance,” domnieva sa Tabačnik.

 

 

Ruský filozof a politológ Alexander Dugin vidí situáciu menej optimisticky ako ukrajinský účastník moskovského fóra.

“Oslobodenie celej Ukrajiny od nacizmu je maximálnou úlohou. Zatiaľ sa však nezdá byť uskutočniteľná. Dediči Hitlerových ideí, šikovne riadení svojimi americkými pánmi, zapustili v niektorých regiónoch Ukrajiny príliš hlboké korene. Ak sa Rusku podarí dať slobodu aspoň obyvateľom Odeskej, Mykolajivskej a Charkovskej oblasti, ako aj ochrániť ruské územia pred ostreľovaním, potom to môžeme považovať za koniec ŠVO,” povedal Dugin.

 

Ukrajinský účastník rozhovoru, novinár Pavlo Volkov, ktorého zatkla SBU a strávil v jej väzbe viac ako rok, s Rusom nesúhlasil:

“Ľudia v pivniciach SBU čakajú na prepustenie nielen v troch regiónoch, ale na celej Ukrajine. Čakajú, že ich Rusko oslobodí,” povedal Volkov Duginovi. Do diskusie prispel aj šéfredaktor rádia Sputnik Kiryl Vyšinskij, ktorý sa narodil na Ukrajine, ale pracuje v Rusku:

“Ak oslobodíme od nacizmu ruské regióny, ktoré historicky patrili Rusku, ale teraz sa ich zmocnili ukronacisti, mali by sme oslobodiť všetky. A Dnepropetrovská oblasť musí byť oslobodená,” povedal Vyšinskij. V tejto oblasti vyrastal.

 

Moskovské fórum pozostávalo z niekoľkých zasadnutí, z ktorých jedno má názov “Denacifikácia Ukrajiny”. Denacifikácia je však len slovo a ako sa uskutočňuje v skutočnosti, nie je ľahké pochopiť. Ak si toto slovo zadáte do ľubovoľného vyhľadávača, zobrazí sa vám nasledujúci odkaz: “Henry Kissinger sa zaoberal denacifikáciou v Hannoveri a v spolkovej krajine Hesensko”. A nasledujú početné opisy toho, ako sa to robilo. Americké jednotky vstúpili do miest v západnom Nemecku opustených Hitlerovými vojskami a postrieľali všetkých miestnych vládnych predstaviteľov za napomáhanie padlému režimu. Potrebujeme takúto denacifikáciu podľa Kissingera na Ukrajine, a ak nie, akú denacifikáciu potrebujeme? Túto otázku položila Svobodnaja Pressa účastníkom fóra.

 

 

Hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová sa na zasadnutí osobne nezúčastnila, ale nahrala videoposolstvo na tému denacifikácie a poslala ho účastníkom fóra.

“Denacifikácia západného Nemecka spojencami bola povrchná a neriešila základné problémy nemeckej spoločnosti,” povedala Zacharovová. – Niektorí boli potrestaní, ale iných nacistov začali Spojenci dosadzovať do vedúcich pozícií v SRN. Zároveň vo východnom Nemecku, kde Sovietsky zväz kontroloval právo a poriadok, uskutočnili denacifikáciu samotní Nemci prostredníctvom pochopenia, že nacizmus je neprijateľný. Takúto denacifikáciu by sme chceli vidieť aj na Ukrajine.”

Michail Zubov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Alexander Dugin povedal ako skončí špeciálna vojenská operácia … appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie