Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Alliance Resource Partners (ARLP) sa pustila do ťažby Bitcoinov (BTC)

Americká uhoľná spoločnosť Alliance Resource Partners (ARLP) sa pustila do ťažby Bitcoinov (BTC), aby využila prebytočnú energiu vo svojich zariadeniach. Cary Marshall, finančný riaditeľ spoločnosti ARLP, prezradil, že ťažobná spoločnosť ťaží Bitcoiny ako spôsob speňaženia prebytočnej energie, ktorú už má k dispozícii. V prvom štvrťroku 2024 spoločnosť vyťažila 61 Bitcoinov pri priemerných nákladoch 24 000 […]
Menej ako 1 min. min.

Americká uhoľná spoločnosť Alliance Resource Partners (ARLP) sa pustila do ťažby Bitcoinov (BTC), aby využila prebytočnú energiu vo svojich zariadeniach. Cary Marshall, finančný riaditeľ spoločnosti ARLP, prezradil, že ťažobná spoločnosť ťaží Bitcoiny ako spôsob speňaženia prebytočnej energie, ktorú už má k dispozícii.

V prvom štvrťroku 2024 spoločnosť vyťažila 61 Bitcoinov pri priemerných nákladoch 24 000 USD za Bitcoin a celkovo má v držbe približne 425 Bitcoinov. Účtovný stav zariadení a aktív spojených s ťažbou kryptomien bol na konci štvrťroka 7,3 milióna USD. Táto ťažba sa vykonáva ako spôsob využitia nadbytočného elektrického zaťaženia v ťažobných prevádzkach spoločnosti.

Generálny riaditeľ spoločnosti ARLP Joe Craft uviedol, že spoločnosť predáva Bitcoiny len vtedy, keď potrebuje pokryť náklady spojené s ťažbou. Okrem toho spoločnosť prostredníctvom svojho dátového centra prenajíma ďalšiu ťažobnú kapacitu iným ťažiarom. Marshall zdôraznil, že ARLP nevykonáva nákupy Bitcoinov, ale mince získava výlučne ťažbou.

V súvislosti so znížením odmeny za ťažbu na polovicu, ktoré znížilo odmeny za blok na 3,125 BTC, Marshall poznamenal, že táto udalosť môže v budúcnosti ovplyvniť objem ťažby, čo môže byť dôležité pre plánovanie ďalšieho vývoja. Priemerné náklady na ťažbu jedného Bitcoinu boli v prvom štvrťroku približne 24 000 USD, čo poskytuje rámec pre ziskovosť tejto činnosti.

Tento prístup ukazuje, ako uhoľné spoločnosti nachádzajú inovatívne spôsoby, ako využiť svoje energetické kapacity v rámci rozvíjajúceho sa sektora kryptomien a zároveň poskytnúť ďalší zdroj príjmov. Naznačuje tiež, že energeticky náročné odvetvia môžu zohrávať významnú úlohu v ekosystéme ťažby bitcoinov, najmä ak nájdu spôsoby efektívneho využívania prebytočnej energie.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Alliance Resource Partners (ARLP) sa pustila do ťažby Bitcoinov (BTC) je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie