Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Američania oslavovali Deň nezávislosti, gratulovali Biden aj Zelenskyj

Američania vo štvrtok oslavovali Deň nezávislosti. Obyvateľom krajiny pri tejto príležitosti zaželali veľa šťastia prezident Joe Biden, minister zahraničných vecí Antony Blinken i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Informujeme o tom podľa agentúry Reuters. “Rok čo rok sa v tento deň schádzame, aby sme oslávili voľnosť, slobodu a nezávislosť,” uviedol na sociálnej sieti X Biden a […]
Menej ako 1 min. min.

Američania vo štvrtok oslavovali Deň nezávislosti. Obyvateľom krajiny pri tejto príležitosti zaželali veľa šťastia prezident Joe Biden, minister zahraničných vecí Antony Blinken i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Informujeme o tom podľa agentúry Reuters.

“Rok čo rok sa v tento deň schádzame, aby sme oslávili voľnosť, slobodu a nezávislosť,” uviedol na sociálnej sieti X Biden a zaželal Spojeným štátom šťastný Deň nezávislosti. “Nech vám Boh žehná všetkým a nech chráni našich vojakov,” napísal.

Tento sviatok pripomína prijatie Deklarácie nezávislosti, ktorou USA 4. júla 1776 vyhlásili nezávislosť od Británie. Tohtoročné oslavy sa konajú v období predvolebného súboja medzi úradujúcim prezidentom Bidenom a jeho rivalom Donaldom Trumpom, pripomína AP.

“Život, sloboda a snaha o dosiahnutie šťastia – slová vryté našimi praotcami 4. júla 1776, ktoré nás vedú dodnes,” uviedol na sociálnej sieti americký minister zahraničných vecí Antony Blinken. Zaželal ľuďom šťastný Deň nezávislosti.

Šťastný Deň nezávislosti Američanom na sociálnej sieti X zaželal aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. “Chápeme, čo pre vás, Američanov, znamená nezávislosť a môžete vidieť, že pre nás, Ukrajincov, to znamená to isté,” napísal.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie