Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Americká vláda zabavila pas Scotta Rittera a zablokovala mu účast na akci v Rusku

Většině z vás jistě netřeba amerického veterána Scotta Rittera představovat. Od samého počátku často komentuje konflikt na Ukrajině ze značně politicky nekorektního pohledu a aktuálně figuruje na všech existujících „seznamech smrti“ ukrajinského režimu. A zdá se, že to není jen ukrajinský režim, komu je trnem v patě. Vadí i Bidenově vládě, neboť mnoho Američanů se […]
Menej ako 1 min. min.

Většině z vás jistě netřeba amerického veterána Scotta Rittera představovat. Od samého počátku často komentuje konflikt na Ukrajině ze značně politicky nekorektního pohledu a aktuálně figuruje na všech existujících „seznamech smrti“ ukrajinského režimu.

A zdá se, že to není jen ukrajinský režim, komu je trnem v patě. Vadí i Bidenově vládě, neboť mnoho Američanů se díky Ritterovi dozvídá informace o konfliktu ze zcela jiného pohledu, než jaký prezentují mainstreamová média.

Bývalý zpravodajský důstojník americké námořní pěchoty a zbrojní inspektor OSN Scott Ritter, který je kritický k Bidenově zahraniční politice, byl údajně vyloučen z účasti na Petrohradském mezinárodním ekonomickém fóru v Rusku.

Ritterovi bylo zabráněno nastoupit do letadla z New Yorku do Istanbulu, kde mělo být mezipřistání na cestě do Ruska.

Žádné další vysvětlení nebylo poskytnuto. Jediná informace, která byla poskytnuta, byla, že tato akce byla provedena na příkaz ministerstva zahraničí.

„Nastupoval jsem do letadla. Tři policisté mě odtáhli stranou. Sebrali mi pas. Když se jich ptali proč, odpověděli, že jde o nařízení ministerstva zahraničí. Neměli pro mě žádné další informace,“ řekl Ritter RT.

„Vytáhli mi zavazadla z letadla a pak mě vyprovodili z letiště. Nechali si můj pas.“

Ritter nebyl jediným Američanem, který se měl fóra zúčastnit a který nyní nebude přítomen. Andrew Napolitano, bývalý soudce a současný moderátor podcastu Judging Freedom, podle Sputniku také zrušil svou cestu, i když z nesouvisejících důvodů.

Petrohradské mezinárodní ekonomické fórum je naplánováno na 5. až 8. června. Tématem letošního ročníku jsou „Základy multipolárního světa – formování nových oblastí růstu.“ Fórum je organizováno nadací Roscongress Foundation, jejímž informačním partnerem je agentura TASS.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová zpochybnila, zda je tato akce, při které bylo Ritterovi zabráněno v cestě, v souladu s prvním nebo čtvrtým dodatkem ústavy. První dodatek chrání svobodu projevu, tisku a shromažďování, zatímco čtvrtý zakazuje vládě bezdůvodné prohlídky a zabavování.

Ve svém posledním příspěvku na X se Ritter odvážně obrátil na Clooneyho nadaci pro spravedlnost ohledně jejich údajné kampaně proti „ruským propagandistům.“

„Slyšel jsem, že se snažíte prosadit zatykače na ruské propagandisty,“ napsal Ritter.

„Tady jsem. Tváří v tvář. Pokud ze mě ve vaší knize dělá propagandistu pravda o Rusku, pak tento titul přijímám. Vaši kámoši na Ukrajině si to myslí – už roky mě mají na vražedném seznamu a obvinili mne ze stejného „zločinu.“

„Naučím vás prvnímu dodatku Ústavy. Skončím tak, že přivedu na mizinu vaši ubohou malou operaci. Jako organizace jste na… Máte nulovou představu o tom, co je svoboda projevu. Pokuste se mě zatknout a zjistíte to.  Je to válka,“ uzavřel.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie